VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

vineri, 28 iulie 2017

MUZICA NE INFRUMUSETEAZA VIATA.

                                     
          Am participat la JCC la un eveniment muzical care mi-a produs o mare bucurie, un concert - cu totul si cu totul deosebit - oferit de "educarta". 
         Ce este "educarta" ? Este o scoala de muzica destinata copiilor, carora de la o varsta frageda li se dezvaluie mirajul muzicii. Practic ei invata sa inteleaga si sa iubeasca muzica, jucandu-se. O initiativa absolut  laudabila a sotilor Simona si Dan Schor.  
            Acestia ne-au prezentat o formatie de instrumentisti cu varsta intre 7 ani si 13 ani. Retineti numele lor : Teodora Biscarean, Mircea Silion, Nicole Frunza, Andrea Deacu, Maria Dumitrescu, Anghel Schor, Sofia Spiridon si Lena Moanga.  Pe unii dintre ei, cu siguranta, ii veti aplauda candva la Ateneul Roman.
            Au impresionat, in special, violonistii Teodora Biscarean si Mircea Silion care au atacat un repertoriu deloc usor -  printre altele Dans taranesc de Constantin Dumitrescu si concert in Re Major de L. Aubert, fiind acopaniati la pian de Ghizela Tulvan.  
            Ceilalti au interpretat la diferite instrumente de percutie (metafon, xilofon, glockenspiel, etc) compozitii ale lui Dan Schor.
            Va dati seama ca acesti minunati copilasi  au fost aplaudati cu mare  entuziasm de spectatori, iar ei erau pe buna dreptate mandri de succesul lor. 
           Initiativa sotilor Schor merita sincere felicitari.  




      

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire