VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 27 mai 2017

PRIETENA MEA DARIA.

              Billedresultat for cel mai varstnic dintre bloggeri si cea mai tanara vloggerita 
      Ati auzit de Daria Campeanu ? Va asigur ca veti afla, in viitor, multe despre ea. Este o fetita vioaie,tare dragalase,  sclipitoare  si la numai  numai 11 anisori este o mare amatoare de lectura .Si eu, desi am implinit zilele acestea 98 de ani, de asemenea, am  fost  si am  ramas un admirator al cartilor. 
                Recent, fiind,  prezent  la BOOKFEST 2017,  Salon international de carte aflat la a XII-a editie, am cunoscut-o pe Daria si intre noi s-a infiripat  rapid un dialog extrem de placut ca intre doi oameni egali, avand aceias pasiune. Este drept,  la inaltime, eu aveam un avantaj net, dar in ce priveste varsta, de pilda, nu e mare diferenta. Eu sunt nascut in luna mai, iar Daria in martie,  ne despart deci doar doua luni ... si inca vreo 87  de ani. 
                  Plimbandu-ne noi printre numeroasele standuri pline de carti - peste un milion - am aflat ce fel carti ii plac lui Daria, de asemenea , ca ea are deja o biblioteca cu un numar impresionant de volume de autori romani si straini. Am remarcat totodata ca micuta mea prietena  este foarte volubila, se exprima cu mare usurinta si folosrste un vocabular  bogat, foarte colorat - desigur datorita lecturilor. 
                   Pe de alta parte, am descoperit ca avem inca o pasiune comuna.  Daria are si ea un blog. Dealtfel  Andrada Popovici de la Antena 1 care ne-a surprins discutia si-a intitulat emisiunea sa  de la Bookfest  "Cel mai varstnic dintre blogger  si cea mai tanara bloggerita, povesti printre carti".
                     A fost pentru mine, o zi minunata de Florar care mi-a prilejuit mari bucurii.  

Billedresultat for bookfest


                         

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire