VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 6 mai 2017

AM IMPLINIT 98 DE ANI

                
    Am trait s-o vad si pe asta ...  am implinit 98 de ani. Este categoric o performanta.   
           Aniversarea zilei de nastere este pentru fiecare dintre noi, un prilej de mare veselie, un eveniment foarte placut. Aniversarea mea de anul acesta a fost insa un eveniment extraordinar.
           Soarta a facut ca familia mea sa fie imprastiata pe trei continente, suntem la mare distanta unii de altii. Noroc ca exista internet  si asta a facut totusi ca intre noi sa existe o legatura foarte stransa. Anul acesta fiica mea si cei doi nepoti m-au informat ca au hotarat sa-mi faca o vizita cu ocazia zilei aniversare. Reunirea laolalta a familiei noastre nu s-a mai intamplat de peste 15  ani. Va inchipuiti cu cata nerabdare si emotie am asteptat  revederea. Am visat cu ochii deschisi ca va fi o poveste  frumoasa.
             Acum,  pot sa afirm ca realitatea a depasit cu mult  asteptarile mele.
             In primul rand, fiica si nepotii mei s-au dovedit oameni minunati, entuziasti, m-au coplesit cu darurile aduse. Pe de alta parte mi-au decorate camera de la Camin cu flori, cu ghirlande si baloane colorate, cu benere cuprinzand urari traditionale. Au dorit  apoi sa decoreze si sala de oaspeti si daca nu reuseam sa-i potolesc, cred ca decorau si parcul nostru, ba  chiar toata strada Jimbolia.
             Sarbatorirea mea a avut loc intr-o ambianta extrem de placuta. cu multe momente emotionante. Bineinteles, in afara de familie au participat si colegi din Camin alaturi de care  imi petrec aceasta etapa a vietii.
             A mai fost un moment deosebit ... Cunoscand
bine activitatea intensa a nepoatei mele, Adina, pe taram social, am rugat-o sa faca o expunere la clubul Caminului prin care sa ne transmita un mesaj  incurajator, optimist pentru noi toti. A acceptat imediat si pot sa spun ca mesajul ei a fost receptionat cu mare interes,  cei prezenti fiind  profund impresionati. La final, domnii  Cotnareanu, Segal, Savoiu, doamnele Ardeleanu, Olimpia, Mihaela, Dorotea, Brill, Fanchette, oameni cu o indelungata experienta de viata, au exprimat  aprecieri elogioase pentru tanara si atat de inimoasa mea nepoata.
              In concluzie, sunt foarte bucuros ca aniversarea mea a fost un prilej de bucurie si pentru  rezidentii Caminului. Mesajul de dragoste, pace si  armonie, de incredere si speranta in viitor, transmis de nepoata mea s-a dorit a fi o contributie la ridicarea moralului nostru.
               A fost o aniversare cu totul speciala, de care imi voi aminti mereu, pana la ultima suflare.
                         
                
 


            
                              


2 comentarii:

Blogger Unknown a spus...

La multi ani si multa sanatate!!!

25 mai 2017 la 06:35  
Blogger Unknown a spus...

La multi ani si multa sanatate!!!

25 mai 2017 la 06:37  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire