VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 15 martie 2017

UN CARNAVAL DE POMINA

              

             Purim este o sarbatoare vesela, asta o stie toata lumea. Dar nu toata lumea stie ca la Caminul Rosen, de Purim 5777 a fost o petrecere extraordinara.
               La initiativa directoarei dr. Nicoleta Oprea, ne-am  propus sa facem o petrecere cum n-a mai fost. Si asteptarile au fost chiar depasite.
             Am avut oaspeti de seama : rabinul Rafael Shaffer si dr. Mona Bejan director DASM.
             Clubul nostru s-a dovedit neincapator pentru numerosii participanti, atat rezidenti, cat si personal administrativ,  fiecare purtand o masca confectionata la cercul de terapie prin arta de Carmen, Mihaela, Ionut  si altii. 
             Programul a fost prezentat de Andra  Dicu  director adjunct si de Roxana Lintis, psiholog .
             S-au spus pilde legate de Purim, s-au cantat melodii israeliene, s-au incins hore. Partea muzicala a fost sustinuta de cantorul Pustzai si de flautistul Tudor. Dorotea si Savoiu au recitat versuri de G.Toparceanu, iar subsemnatul am recitat versuri de Ion Pribeagu. Marius Radulescu a citit epigrame proprii. 
            S-a servit suc, dulciuri -  bineinteles si traditionalele  humantasn.
            Un moment de varf  l-a constituit defilarea costumelor.
Trebuie sa mentionam ca prin bunavointa doamnei Maia Morgenstern am primit de la TES numeroase costume din recuzita teatrului. Mari  surprize : am recunoscut pe Doamna de Pompadour (Andra), pe Romeo (Fredi), pe post de Julieta erau multe candidate tinere si frumoase,  am admirat de asemenea toaletele ultraelegante ale doamnelor din inalta societate ( Olimpia, Matilda, Dana, Cornelia, Vali, Mariana, Adriana), a fost si o judecatoare (Margareta). Dintre barbati, am avut ofiteri in tinuta de gala (Cotnareanu, Segal), un avocat in roba, plutonieri, soldati, etc.
             Atmosfera a devenit incendiara cand s-a anuntat un concurs pentru  Miss Caminul Rosen si Mister Caminul Rosen.  Castigatori  : Anuta, dintre rezidente si Violeta, din personalul administrativ. Mister Caminul Rosen a fost ales cu aclamatii domnul Klein care a avut o masca originala, a aparut intr-un scaun cu rotile cu  piciorul in gips. Organizatorii ar fi trebuit insa sa acorde si un premiu de debut dragalasei  Ayana, in varsta de doi anisori.
              A fost un carnaval de pomina !




1 comentarii:

Blogger Liana a spus...

Va felicit pentru tot ce faceti, v-ati organizat viata frumos. Va doresc multa sanatate si sa ajungeti cu bine la o suta!

3 aprilie 2017 la 23:35  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire