VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 5 noiembrie 2016

CUM A FOST LA SPITALUL ELIAS.

                    Billedresultat for JACQUES. M. ELIAS POZE Billedresultat for spitalul elias bucuresti
             Eram cam trist.  
             De ce am fost internat la spital ?
             De cateva luni bune aveam la ambele picioare o eczema suparatoare care nu ceda deloc la diferitele  tratamente incercate. Ca urmare s-a hotarat sa fiu internat la Spitalul  Elias.
              Este un spital foarte mare  cu  numeroase sectii in care lucreaza  medici  de toate specialitatile, cadre universitare, medici primari si personal mediu de inalta calificare. De asemenea este dotat cu aparatura moderna.
              Eram ingrijorat, dar m-am linistit curand. Situatia era cu totul alta fata de ce stiam eu din mass-media. Doamna  dr. Ana Maria Forsea - sef de lucrari -  m-a consultat cu atentie si a stabilit in amanunt  procedura de urmat. M-a asigurat ca problema se rezolva, dar necesita ceva timp.
               Mi s-au facut diferite analize si s-a recomandat un anumit regim alimentar. Ca urmare a unei sesizari facute de mine, mi s-a facut si o electrocardiograma.
                 In urma analizelor -  mi s-a facut si o ecografie abdominala de catre dr. Serban Gologan, iar acesta constatand unele  probleme  la ficat s-a luat  hotararea sa fiu  mutatrea la sectia gastroenterologie pentru noi investigatii.  In 2-3 ore am fost mutat.
                La gastroenterologie, am fost preluat dr. Dinu Silviu. Mi s-au facut zilnic diferite perfuzii si in final,  o noua ecografie realizata de dr. Tudor Arbanas a aratat ca situatia s-a ameliorat simtitor si s-a hotarat externarea mea.  Totul a durat doar 5 zile.  
                Vreau sa mentionez ca am fost permanent in atentia ambelor sectii.  Zilnic la sectia de gastroenterologie am fost vizitat de catre dr. Alexandra Sinziana Dumitru de la dermatologie, iar la plecarea din spital, am primit 2 liste cu recomandari de urmat, una de la dermatologie si una de la gastroenterologie, pe care le voi respecta cu strictete.
               O precizare, eu imi cantaresc foarte atent cuvintele. Am fost foarte multumit de modul cum medicii m-au tratat la Spitalul Elias. Ma refer bineinteles la sectia de dermatologie condusa de prof. univ. Calin Giurcaneanu  si la sectia de gastroenterologie, condusa de conf. univ. Nicolaie Tudor. Cu siguranta insa nu pot fi mari deosebiri nici la celelalte sectii.    
                 Cand  am plecat de la Spitalul Elias eram tare vesel.        
                Mi-am am rezolvat problemele de sanatate si m-am convins ca sistemul medical din Romania nu este la pamant ... Desigur, loc de mai bine - este totdeauna ! 


Imagini inline 3

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire