VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 26 iulie 2016

UNIC IN ROMANIA .

          
   Am relatat despre vizita facuta la conacul boieresc de la Manasia. O incantare.
              Dar in continuare am avut parte de o noua bucurie. De la Manasia am mers la Ploiesti, unde am vizitat si Muzeul Ceasului, unic in Romania. Infiintat de Nicolae Simache in 1963, functioneaza in prezent, intr-o cladire splendida - monument istoric -  construita in 1890 -  consolidata si restaurata timp de aproape 3 ani - si redeschisa in mai 2016.
Muzeul ilustreaza evolutia mijloacelor de masurare a timpului aproape  toate sunt opere de arta cu mare valoare istorica, realizate de mesteri vestiti din Olanda, Franta, Austria, Germania, Anglia, Elvetia, si bineinteles Romania.  Sunt expuse cadrane solare, clepsidre, nisiparnite, ceasuri mobilier, de semineu, de perete, de buzunar, pendule, orologii de turn, ceasuri muzicale, ceasuri distractive (ale morarului, fierarului, frizerului, motanului), etc. Unele piese vechi de 150 de ani sunt inca in functiune.
              Putem vedea in vitrinele muzeului, un ceas de aur al regelui Carol I, un ceas al regelui Mihai, un ceas al tarului Alexandru al II-le al Rusiei, dar si ceasuri care au apartinut lui  Constantin Brancoveanu, Alexandru Ioan Cuza, Vasile Alecsandri, Mihail Kogalniceanu, B.P. Hajdeu, I.L. Caragiale, Nicolae Iorga, Mihail Sadoveanu, Nicolae Titulescu si multi altii.
             A fost o excursie plina de invataminte si  de satisfactii estetice, sentimentale.
             Multumim Sanda Wolf !          
             
Billedresultat for muzeul ceasului ploiesti

                     

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire