VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 21 iulie 2016

CAMINUL ROSEN ESTE IN DOLIU.

                   
     Pictorita MEDI  WECSLER DINU - venerabila noastra colega la Caminul Rosen - s-a inaltat la ceruri, la varsta de 107 ani.
                 A fost o persoana, mai exact, o personalitate cu totul si cu totul deosebita. O ascultam adesea povestind amintiri despre evenimente din trecut, despre personalitati importante pe care le-a cunoscut. Avea o memorie exceptionala. Ne uimea pe toti prin comportamentul si vitalitatea ei neobisnuite la varsta pe care o avea. Exemple nenumarate ... Doamna Medi urca la etaj, totdeauna pe scari, nu cu liftul ...  ea nu a folosit niciodata un baston ... deseori o vedeam ajutand colegi mult mai tineri decat ea - tintuiti in scaune cu rotile - care doreau sa ajunga la club sau la sala de mese... doamna Medi, la peste 100 de ani, facea parte din distributia unor spectacole de teatru prezentate de noi. Pana in ultimele zile de viata a fost o prezenta activa in dezbaterile de la clubul nostru.
                 Aceste "amanunte", pe langa opera sa remarcabila in domeniul artelor plastice,  intregesc imaginea unei doamne, in intelesul cel mai nobil al cuvantului.
                Un intelept spunea, pe buna dreptate " arta nu moare niciodata !  Nici artistii !"
                MEDI WECHSLER DINU - fie amintirea ei binecuvantata !                
                 

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Buna seara, domnule Pompiliu! Numai astazi am aflat de faptul ca Doamna Dinu ne-a parasit. Ne pare atat de rau ca nu am venit la Bucuresti se na luam ramas bun. Si noi ne vom gandi mereu la Medi Dinu, un om atat de exceptional. Suntem fericiti ca am avut norocul sa o cunoastem. Cu durere, Dorothee si Philipp (din Germania)

21 august 2016 la 13:55  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire