VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 25 mai 2016

MATINEU CHOPIN

            
                O frumoasa dimineata de primavara.
              A venit la noi la Camin  Nicoleta Luca  o tanara pianista, mare admiratoare a muzicii lui Frederic Chopin. 
             Am ascultat o interesanta expunere despre viata si opera lui  Chopin, unul dintre cei mai importanti interpreti si compozitori ai muzicii pentru pian din toate timpurile.          
            Nascut in Polonia, a fost considerat copil minune, dand primul concert la varsta de 8 ani. Mazurcile si polonezele compuse de el reprezinta si azi  lucrari de baza ale muzicii clasice poloneze. 
Din pacate a murit foarte tanar la varsta de numai 39 de ani.
             In continuare  am avut bucuria de a audia un micro recital care a cuprins : Mazurka op.7 nr.1, Nocturna op.9 nr.8, Studiu  op.25,nr.1, vals op.6 nr.2 si Eolian Harp.
            Aplauze prelungite au rasplatit maestria pianistei.
            Dupa concert au urmat discutii, Rezidentii Caminului Rene Neclevici, Ioseph Cotnareanu, Iudith Ardeleanu si altii  au pus intrebari si au facut comentarii. S-a vorbit despre Mozart, Arthur Rubinstein, Robert Schumann, Valentin Gheorghiu, etc.   
             O zi senina de primavara, o muzica aleasa, o delectare pentru sufletele noastre.               
             Multumim Sanda Wolf pentru initiativa care ne-a prilejuit sa o cunoastem pe  Nicoleta Luca.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire