VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 26 aprilie 2016

SUNTEM OAMENI NOROCOSI.

 

             A fost din nou mare sarbatoare la  Caminul Rosen. Am trait momente de veselie si de inalta desfatare sufleteasca, o splendida etalare de talent, un regal artistic. Aceasta exprimare entuziasta este pe deplin justificata si oglindeste sentimentele noastre de sincera admiratie.
            Au venit in mijlocul nostru Maia Morgenstern -  care nu are nevoie de nici o prezentare - precum si Mircea Dragoman si Cristina Circei, vedete indragite ale TES. 
           A devenit o frumoasa traditie ca actori de la TES sa ne viziteze, oferindu-ne momente din repertoriul lor de succes sau alte forme de manifestare ale talentului lor.
           Directoarea TES a deschis spectacolul, declarand ca atat ea cat si colegii sai sunt foarte bucurosi sa fie impreuna cu noi. A  tinut de asemenea sa mentioneze ca are cunostinta ca la Caminul Rosen se desfasoara o bogata activitate artistica, amintind ca a participat la un spectacol al nostru si a fost placut impresionata... 
          De data asta, oaspetii nostri ne-au prezentat niste fabule... 
          Pare o tema putin atractiva... Ce este o fabula?  O scurta istorioara cu talc. Autorul, personificand animale, plante sau obiecte, satirizeaza naravuri, deprinderi, mentalitati ...  Fiecare dintre noi a citit fabule si a recitat, poate candva, o fabula, la o serbare scolara... Dar ce au putut sa faca Maia, Mircea si Cristina din niste simple fabule a fost uluitor! Recitari, o gestica, o intonatie extraordinara, mici scenete  -   bijuterii artistica - care ne-au ajutat sa intelegem mai deplin talcul fabulelor. A fost o incantare.
             Atmosfera generala de buna dispozitie, hohotele  de ras si aplauzele prelungite ale asistentei au rasplatit un spectacol de exceptie Pe de alta parte, discutiile pe care le-am purtat cu aceast prilej ne-au permis sa aflam ce frumoasa, dar si ce grea este viata de actor.
             Intalnirea noastra a fost filmata de Oana Monica Nae. 
             Am avut ocazia sa cunoastem niste oameni minunati... Si cel mai important lucru, au promis ca vor reveni.  



 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire