VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 29 martie 2016

PURIM la JCC.

           
               
               
                   
                
                 
                 Potrivit calendarului iudaic, Purim - cea mai vesela sarbatoare evreiasca - tine 2 zile , 14 si 15 Adar -  anul acesta 23 si 24 martie.
         In realitate veselia noastra a tinut mult mai multe zile. Am sarbatorit Purim la Templul Coral, la JCC, la Camin (atat la mica noastra sinagoga si in 3 zile la club) precum si la TES. Astazi despre manifestarea originala de la JCC.
          Atmosfera entuziasta, sala decorata festiv, doamnele in tinuta de gala, unele infistichii, domnii la cravata , foarte multa lume,  cu masti pe fata.
           Ne-am asezat la una din cele 3 mese lungi , paralele cu scena. Pe masa se gasea faina, pachete cu foietaj, gem si niste facalete. Ni s-a explicat ca vom face humantasn care vor fi coapte la un cuptor pregatit intr-un colt al salii. Am trecut la treaba, Mihaela, Dorotea, Bibi, Veronica, Margareta, dar si Vili si subsemnatul - pentru prima data in viata mea - am fabricat  50-60 prajiturele traditionale.  
             In continuare, copilasii de la gradinita GAN EDEN condusi de Marcela Golda, ne-au impresionat prin seriozitatea cu care cantau si dansau, unii dintre ei cred ca aveau mai putin de 3 anisori.
             A fost si o parada a modei prezentata de doamne mascate. Surpriza, a participat si Dorotea de la noi. Mare curaj -  si a fost chiar premiata. 
              Ne-a delectat in continuare Ana Maria Donose actrita la Teatrul de revista Constantin Tanase interpretand  un monolog plin de haz. 
              Surprizele nu s-au terminat. S-a organizat un concurs cu   intrebari despre istoria, Purimului, obiceiuri si traditii, fiecare masa constituind o echipa. A castiga masa a doua la care eram si noi rezidentii de la Camin. Premiile acordate : " humantasul de bronz", o prajiturica de marime obisnuita care a fost impartita intre cele peste 20 de persoane de la masa I-a, "humantasul de argint" o prajitura ceva mai mare din care au gustat o buna  parte dintre cei de la masa III-a si "humantasul de aur", o prajitura uriasa pentru masa a II-a, care cu aprobarea generala am adus-o la noi la Camin.
               Bineinteles fiecare a primit dupa traditie  "misloah manot" tot felul de prajituri si fructe. ,foarte gustoase.
                      O actiune de exceptie ai carei animatori au fost ca deobicei Adi Gueron si Sanda Wolf.
      
           
       

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire