VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 12 septembrie 2015

CRISTIAN 2015 - O POVESTE FRUMOASA.

         

         Cand am sosit la CIR Cristian un banner mare anunta  "Fiecare vara are o poveste". Va asigur ca vara 2015 a fost o poveste foarte frumoasa.
         Principalul "vinovat", Sanda Wolf, sefa taberei.
         Vreme splendida. Am intalnit prieteni vechi, am legat noi prietenii : familia dr. Falic, Lionescu Mya, Saita Augustina, Jeana Goldsfarb, Rosenstein Solo, Jerome Moses, Boris Galanter, etc. 
         Am avut un program variat si interesant. Am vizitat, de pilda, herghelia "Trifan" - situata la marginea Brasovului - unde am vazut cai de rasa premiati la numeroase concursuri internationale. Niste exemplare superbe care valoreaza pana la un milion de lei. 
              O alta excursie am facut la Busteni la Palatul Cantacuzino si am avut norocul sa vedem o expozitie extraordinara cu picturi semnate de Salvador Dali. De asemenea am vizitat si Casa Memoriala Cezar Petrescu.  
         Intr-una din zile, Martha Esanu din Iasi a facut o expunere mult apreciata despre Iosif Sava, cel care ne-a incantat tineretea cu emisiunile sale la TV.
         Alta data s-a discutat "Despre evrei...in gluma", o scurta prezentare a umorului evreiesc, iar cei prezenti au facut numeroase complectari cu perle din umorul evreiesc, mult aplaudate.
         S-a organizat si un atelier de lucru manual. Adriana Mihai Abir ajutata de fetita ei  Alexia - de 4-5 anisori -  ne-au invatat sa confectionam bijuterii din margele colorate, coliere, bratari, cercei. Doamnele au dovedit mult talent si au avut permisiunea sa pastreze operele lor de arta. Le-au purtat cu mare placere chiar de a doua zi.
         Un moment impresionant l-a reprezentat sarbatorirea Oneg Sabat oficiata cu mult har de Marga Trifu.
         Ca de fiecare data, cazarea, masa si ospitalitatea au fost la inaltime, asigurate de doamna Mihaela, administratoarea CIR Cristian.
         Noi rezidentii Caminului Rosen, Renee, Mihaela, Sergiu, Margareta si Sorin ne-am bucurat de o atentie speciala si ne-am simtit excelent.
         In ultima seara la focul de tabara, ne-am luat cu totii angajamentul de a reveni si la anul.
              
            
            

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire