VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

duminică, 10 mai 2015

PRIETEN AL CAMINULUI ROSEN​ - Ing.PAUL SCHWARTZ

                    
  Este evident, rezidentii Caminului Rosen au numerosi prieteni, oameni de seama, iar prezentarea lor simbolizeaza pentru noi, recunostinta ce le-o purtam. 
         Astazi ing. Paul Schwartz - vicepresedinte FCER si presedinte CEB.
         De profesie inginer si jurist licentiat in protectia drepturilor intelectuale,a lucrat mai bine de 40 de ani in domeniul constructiilor de masini, fiind distins cu Ordinul Meritul Industriei si Comertului.
         De peste 18 ani activeaza in cadrul Comunitatii evreiesti si a devenit un pion de baza, colaborator apropiat al presedintelui FCER. Activitatea sa cuprinde o paleta larga, se ocupa de probleme umanitare, de asistenta sociala si medicala, de actiuni culturale, etc. 
O preocupare speciala a sa a fost atragerea la viata comunitara a Generatiei de mijloc, organizand in acest scop numeroase cluburi in care acestia au fost familiarizati cu problemele comunitare. Unii dintre ei conduc in prezent Comunitatile evreiesti din tara.
          O atentie deosebita o acorda problemelor legate de situatia celor in varsta, care formeaza majoritatea in comunitatea noastra. Se straduieste sa asigure acestora o viata demna, dupa dramele
traite in perioada Holocaustului. Si domnia sa a avut multe de suferit impreuna cu familia, in zilele de trista amintire.
         Caminul Rosen reprezinta deasemenea o prioritate pentru domnia sa. Vine deseori in mijlocul  nostru, se intereseaza de nevoile noastre, da indrumari si rezolva operativ cazurile urgente. 
Este dealtfel unul din principalii artizani ai renovarii si modernizarii Caminului Rosen, pentru care s-au obtinut importante fonduri europene.
          Il primim totdeauna cu mare bucurie.
          Are o mare putere de munca si a obtinut realizari importante, dar a ramas totusi un om modest. 
L-as asemui cu o albinuta care neobosita, zi de zi , de dimineata pana seara trudeste la constructia fagurelui de miere din stup. In cazul nostru fagurele de miere este Comunitatea evreilor din Romania.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire