VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 11 aprilie 2015

PREMIATI SI DE CAMINUL ROSEN.

         "VARSTA 4" a implinit 5 ani de existenta, de activitati cultural- educative si distractive extrem de benefice pentru moralul rezidentilor caminului Rosen. Medi, Eva, Iudit, Dorotea, Mihaela, Margareta, Pusa, Renee, Marius, Atena, Sibille, Lidia sunt cateva nume dintre cei mai activi participanti.
         Este momentul sa spunem cateva cuvinte si despre initiatorii acestui proiect de arta comunitara. Desi foarte tineri 
au fost apreciati pentru competenta si talentul lor
          David Schwartz -   nominalizat la Gala UNITER, sectia debut, iar spectacolul sau (scris impreuna cu Monica Marinescu) "Nu ne-am nascut la locul potrivit" a castigat Premiul International  TALKING ABOUT BORDERS, acordat de guvernul Austriei si tradus in limbile germana, franceza, georgiana si bulgara. De asemenea,  spectacolul regizat de el "Romania, te pup" a fost premiat la  Festivalul international KONTAKT din Polonia.
           Mihaela Michailov - a primit la Gala UNITER 
 Premiul pentru cel mai bun spectacol cu piesa "Complexul Romania " montata la Teatrul National Bucuresti.  A castigat o bursa de dramaturgie la Londra si a fost invitata la New York pentru lecturarea piesei sale "Mi-e frica" si pentru a participa la o dezbatere despre Noua dramaturgie. Piese ale sale au fost traduse in franceza, germana, maghiara si bulgara. A facut parte din jurii nationale si internationale.
           Monica Marinescu - piesa sa "Nu ne-am nascut la locul potrivit" scrisa impreuna cu David Schwartz, despre care am vorbit mai sus, a fost montata la Baadischer Staatstheater din Karlsruhe - Germania. De mentionat ca unul din personaje este inspirat de o rezidenta a Caminului Rosen.
            Paul Dunca - ca performer, a reprezentat Romania la Bienala Internationala de la Venetia si a fost invitat la Judson Church din New York, unde a prezentat One man show - ul I.C. (progressive work). Creatii coregrafice ale sale au fost prezentate la Ljubliana, Sevilla si Stockholm.    
             Katia Pascariu - la Gala de absolvire a Scolii de Teatru a fost desemnata "Cea mai buna actrita a generatiei sale" si a fost nominalizata la Gala UNITER sectia debut. A castigat Marele Premiu la Gala STAR -  Bacau cu spectacolul One
woman show "Copii rai", primind si un premiu special acordat de un juriu format din liceeni. A facut parte din distributia filmului "Dupa dealuri" care a fost premiat la Cannes.

            Sa mentionam ca au luat parte la spectacolele de Purim si la alte actiuni ale FCER. 
              Acestor dragi prieteni ai nostri, rezidentii Caminului Rosen le acorda Premiul de recunostinta pentru tot ceea ce a insemnat "VARSTA  4" in viata noastra.
          
                          Pompiliu Sterian          

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire