VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 3 ianuarie 2015

SPERANTE PENTRU 2015

         
       In vederea imbunatatirii conditiilor de trai la Caminul Rosen se fac urmatoarele propuneri 
               PE PLAN ECONOMIC
       Aplicarea masurilor stabilite prin bugetul de Stat si aprobate de Parlamentul Romaniei adaptate - desigur - la specificul Caminului Rosen.
      - Majorarea de la 1 ianuarie a indemnizatiei (salariul minim) de la 20 lei lunar la 40 lei, iar de la 1 iulie la 80 lei. Se va reduce astfel decalajul existent intre indemnizatiile (salariile) mici si cele mari.
     - Dublarea alocatiei de hrana pentru cei gurmanzi.Pana la indeplinirea formelor legale, ei sa fie dotati cu ochelari care maresc portiile de mancare.  
     - Sporirea alocatiei de hrana si pentru ceilalti, astfel incat sa avem posibilitatea sa mancam din cand in cand icre negre si somon./ Am auzit ca sunt delicioase.
     - Gustarile pe care le primim la orele 10 si 16 sa se serveasca din 3 in 3 ore. Eventual noaptea, nu.
               PE PLAN SOCIAL
     - Sa se proiecteze saptamanal filme cu Stan si Bran pentru rezidentii care zambesc doar o data pe luna.
     - Sa creasca numarul bibliotecarilor pentru a se evita cozile ce se formeaza atunci cand se dau carti.
     - Pentru a se preveni pericolul de incendiu, ca urmare a discutiilor aprinse care au loc, la club sa fie instalate instinctoare de mare capacitate.
     - Sa se organizeze un concurs "Sperante pentru 2015". Pesimistii nu sunt admisi.
               PE PLAN MEDICAL.
     - Tinand seama ca nu poate fi marit numarul asistentelor medicale, sa fie dublat numarul soneriilor de apel din fiecare camera.
     - Sa nu sa prescrie seara - in acelasi timp - si laxative si somnifere. Exista riscul sa apara evenimente neplacute pe timpul noptii.
     - Sa fie schimbat tratamentul clasic, cu  barbiturice, pentru cei care sufera de insomnie. Ar fii mai eficient ca asistentele medicale sa le citeasca istorioare erotice...Vor adormi imediat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire