VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 17 ianuarie 2015

UN FOST CAMPION MONDIAL - PRIETEN AL CAMINULUI ROSEN.

               
         
                     
            BREAKING NEWS.
          "Tinerii" de la Caminul Rosen cu varsta intre 50 si 96 ani au participat recent la lansarea unui nou proiect indraznet : "Gimnastica pentru oameni in varsta ca mijloc de prelungire a tineretii". O personalitate de seama a sportului romanesc s-a oferit voluntar sa ajute pe rezidentii nostrii sa cunoasca binefacerile gimnasticii.  Nimeni altul decat Mircea Costache II. Ca sportiv, el a fost de doua ori Campion Mondial la handbal, cu echipa Romaniei, a castigat Cupa Campionilor Europeni cu echipa Dinamo si de 8 ori Campionatul National. Apoi ca antrenor a castigat cu echipa Algeriei, Jocurile Africane ( Olimpiada Neagra), Campionatul African Universitar, de 3 ori Campionatul Magrebian si de 2 ori Campionatul National si in continuare a castigat si cu echipa Portugaliei, Campionatul European de juniori. Lista reusitelor sale este  mult mai lunga. Un palmares absolut impresionant !
            Astazi este cu parul nins, dar a ramas  la fel de impunator si entuziast ca odinioara.
            Prima sedinta a decurs peste asteptari, intr-o atmosfera de buna dispozitie generala. Imagine aproape clasica, antrenorul in tinuta sportiva marca Adidas, noi rezidentii echipati oarecum mixt...deocamdata. Pe un fond muzical foarte placut am executat diferite exercitii simple, intr-un ritm corespunzator varstei si in final, chiar am dansat. Regula de baza este : cine oboseste se odihneste un pic, apoi reia exercitiile. 
            Maestrul Mircea Costache II a remarcat la rezidentii nostrii, un potential ridicat, promitator. Pot fi evidentiati : Dorotea, Ardeleanu, Mihaela, Pusa, Margareta, Fonea, Renee, Veronica,Silvian, Lucica,Marius,Fredy, Liviu si altii. 
           Incantati, ne simtim mai tineri si am inceput sa visam la viitoarele noastre performante. Cu  un asemenea antrenor este sigur ca  vom castiga detasat Campionatul  Bucurestiului la categoria Old Boys/Girls...daca o asemenea competitie va fi organizata vreodata.
,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire