VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 4 noiembrie 2014

EXPOZITIE DE ARTA ...CU CAMINUL ROSEN.

  




               Intr-o sala centrala din Bucuresti a avut loc recent un eveniment artistic original. O expozitie de fotografii si multimedia intitulata "Catch me if you can", proiect initiat de tanara si talentata Dilmana Yordanova. Rezidentii Caminului Rosen sunt foarte mandrii de acest eveniment.
   
              O sa va intrebati,  ce legatura are acest eveniment cu rezidentii Caminului nostru ? 
             Pare de neinteles, dar este pe deplin justificat, deoarece expozitia prezinta exclusiv... portrete de rezidenti ai Caminului Rosen !!... Arta moderna are caile ei si ne ofera surprize foarte placute.
            Proiectul de arta comunitara exploreaza relatia pe care o are timpul cu un grup de oameni in varsta. Yordanova cauta raspuns la o intrebare poetica : "timpul prinde omul sau omul prinde timpul ?Aceasta expozitie este un prim raspuns.
           Vizitand expozitia ramai  pe ganduri. Chipurile traiesc,  sunt vii, in miscare. Doamna Medi are aripi, parca zboara, Marius este dublu - si din fata si din profil - Dorotea pluteste, danseaza, Lidia alearga, Rene nu e singura, o vezi de sase ori...
          Dar tablourile si vorbesc... Este o senzatie impresionanta. Auzi rezidentii povestind momente din viata lor.  Intelegi ca timpul curge implacabil si fiecare etapa a vietii are frumusetile ei. Chiar si batranetea este un prilej de bucurie, daca ne gandim ca unii nu au norocul sa mai ajunga la batranete.
            Sa mentionam ca la realizarea acestei expozitii au contribuit Cristian Vasile - fotografia, Cristian Iordache - design interactiv si Larisa Crunteanu - sunet.
            Exista demult o melodie "Opriti timpul !"  Vizitand expozitia "Catch me if you can" iti dai seama ca timpul nu poate fi oprit, el curge implacabil, ziua de azi nu se mai intoarce. Deci trebuie sa invatam sa traim din plin  prezentul, sa fim mereu activi la orice varsta, sa ne bucuram de fiecare clipa.  
            Multumim Dilama...toata recunostinta... te admiram !

PS.
Cei care nu au vizitat expozitia pot vedea tablourile la Caminul Rosen.

1 comentarii:

Blogger yesterday me a spus...

la expoziție am ascultat poezia în care aveați parte de o invitație la dans nu o cerere în căsătorie :)

5 noiembrie 2014 la 18:33  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire