VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 4 noiembrie 2014

CAMINUL ROSEN ZAMBESTE - DREPT LA REPLICA

                    Spectacolul "Corp la corp" a fost un succes. Patru reprezentatii, dintre care doua la Centrul National al Dansului, unde au participat exclusiv oameni din afara Caminului, care ne-au aplaudat indelung.
         Suntem foarte bucurosi, dar marturisesc, bucuria noastra are un gust putin amarui. Personalul Caminului, cei care se ingrijesc zi de zi de noi, au avut unele referiri la adresa rezidentilor, intepaturi care - cum sa spun - ne-au cam deranjat.
             In aceste conditii, cer un fel de drept la replica. Si noi avem nemultumiri la adresa personalului.
             Am sa incep cu domnul director Gaetano Perrotta. 
Este adevarat,  domnia sa are o bogata experienta in domeniu si se straduieste sa ne faca viata cat mai frumoasa. Dar... nu tine seama de parerea noastra. 
             In momentul de fata, Caminul  este santier, reparatii capitale,  modernizare. Ca urmare forfota, zgomote puternice, se sparg peretii, deseori linistea noastra este tulburata. Cineva a avut o ideie simpla care ar fi eliminat supararea noastra... Pe perioada lucrarilor - cam un an si jumatate - sa fim mutati la Hotel Intercontinental. Eventual un hotel mai modest, de patru stele...Nici un raspuns !
             Doamna dr. Steliana Anghel - ingerul nostru pazitor - recunosc, are mare grija de noi, insa ... suntem adesea intepati. Asistentele medicale ne fac tot felul de injectii, vaccinuri...Sunt sigur, este dispozitia doamnei doctor.
             Cei trei muschetari Ilie, Cristiana si Claudia sunt organizatorii si animatorii activitatilor cultural educative. Le multumim ! Dar trebuie sa arat ca programul anuntat nu se respecta totdeauna. Intr-o zi de exemplu, era stabilita o dezbatere interesanta... nu imi amintesc tema. A venit insa, pe neasteptate Bogdan Lifsin cu formatia sa muzicala Bucharest Klezmer Band si ne-a oferit un concert pe cinste. Muzica, dans, veselie... Bineinteles dezbaterea nu a mai avut loc... Speram ca pe viitor, asemenea situatii...sa se repete cat mai des !
              Femeile de serviciu sunt harnice, fac curatenie  in fiecare zi, in fiecare camera... Dar activitatea lor ne aminteste uneori de nenea Iancu, nemuritorul I.L.Carageale : "curat murdar, coane Fanica..."
             Imi cer iertare.. Se zice ca oamenii inteligenti au simtul umorului. Am incercat sa dovedesc ca umorul nu este valabil numai pentru cei tineri. 

1 comentarii:

Blogger yesterday me a spus...

hihi
chiar credeam că o să criticați pe cineva :)

5 noiembrie 2014 la 18:29  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire