VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

vineri, 3 octombrie 2014

CAMINUL ROSEN - MARE VESELIE.


            Si a fost din nou mare veselie la Caminul Rosen. "Ziua portilor deschise" -  in cadrul "Saptamanii varstnicului" organizata de  CEB  in colaborare cu  DASM  si  JCC.
            O zi splendida, soare stralucitor, parcul Caminului decorat cu flori, ghirlande, globuri, baloane multicolore si  cu roadele toamnei.  Lume multa, oaspeti de seama.
            Debutul a fost senzational ! Pe melodia "Canta fanfara militara" si-au facut intrarea in sir indian Simi, Liviu, Angelica, Sorin, Luiza, Lucica, Eveline, Fredy, bineinteles "in frunte c-un tambur major".Cativa sprijiniti, unul in scaun cu rotile, dar toti veseli, hotarati sa ne demonstreze ca au talent. Pentru moment au uitat de suferinta lor si ne-au prezentat un spectacol, absolut emotionant. 
            Mai intai un concert coral. Acompaniati la ghitara de Emi Popa, ne-au incantat cu  slagare de alta data, Ionel, Ionelule, Du-ma acasa mai tramvai, dar  si Hava Naghila si altele. Impresionat puternic, a intervenit cantorul Iosef Adler care cu vocea sa de exceptie, a antrenat intreaga asistenta cu melodii israeliene. Va asigur ca nu era prevazut in program.
            In continuare, Lucica a recitat cu o voce puternica poezia lui Mihai Eminescu "Somnoroase pasarele", iar Simi si Liviu - acesta din urma in travesti, de ziceai ca-i Coana Chirita - au interpretat o sceneta comica. Aplauzele nu mai conteneau.
            Au luat cuvantul Anette Vainer, Israel Sabag,  Attila Gulyas, Gaetano Perrotta, Sanda Wolf, Silvian Horn si altii care au exprimat cuvinte de lauda la adresa "actorilor" si a celor care au avut aceasta frumoasa initiativa. Sa-i mentionam cu deosebita pretuire pentru profesionalismul de care au dat dovada : asistentele sociale Claudia Negoiu-Halmagean, Cristiana Roxana Popa, precum si Ilie Zan, psiholog.
             In final, Bogdan Lifsin si formatia Bucharest Klezmer Band - solista Carmen Iovitu - ne-au oferit un concert de muzica israeliana si idis. Atmosfera a devenit incendiara dans hore si un foc de artificii.
              S-au servit gustari preparate de bucataria Caminului, care a fost si ea la inaltime.
              O zi minunata pe care nu o vom uita curand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire