VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 26 iulie 2014

DIFUZAREA PRESEI (4)

     


      In domeniul difuzarii presei se inregistrau  cum am spus, un numar mare  de defectiuni. Din intrega tara soseau sesizari despre colete sosite lipsa sau in plus (colete ratacite) .Toate trebuiau  cercetate si rezolvate, fiind vorba de gestiune.  
      Pentru eliminarea cazurilor de colete pierdute, am propus urmatoarele  schimbari  in difuzarea ziarelor, care au fost aprobate si implementate in intrega tara. 
   1. Sacii de hartie sa fie inlocuiti cu saci de panza, refolosibili.
   2. Sa se renunte la eticheta adresa, care genera  cele mai multe reclamatii
   3. Fiecare ziar  sa fie ambalat intr-un sac de alta culoare, albastru, rosu, negru, etc.
   4. Sa se renunte la sacii standard de 100 si 300  exemplare, toti sacii standard sa aiba 200 exemplare.
   5. La plecare, lucratorul de pe vagonul postal primea un tabel cu numarul de saci din fiecare culoare ce trebuiau  descarcati la statiile de pe parcurs. El aseza sacii in vagon, pe culori si avea grija sa pregateasca numarul de saci necesari, fara a mai cauta etichetele cu gara de descarcare.
      S-a simplificat  sistemul de lucru, s-a redus durata prelucrarii si s-a eliminat plimbarea coletelor ratacite. De asemenea, s-au obtinut  importante economii datorita refolosirii sacilor. 
      A fost o realizare importanta mult apreciata si cu  siguranta conducerea directiei generale a fost premiata... Personal am primit numeroase felicitari. Si ca sa fiu sincer, directorul general mi-a spus la un moment dat ca a  propus  ministrului sa mi se acorde o prima... dar probabil  ca intre timp, banii s-au epuizat.
      Ar fi nedrept totusi sa spun ca activitatea mea nu era apreciata. O dovada clara am avut atunci cand am implinit varsta de 63 de ani, termenul limita pentru iesirea la pensie si am facut cerere sa mi se intocmeasca dosarul prevazut de lege. Conducerea nici nu a vrut sa auda  "dumneata poti sa mai lucrezi pana la 70 de ani ",  mi s-a spus. Numai dupa ce am precizat ca nu mai vin la serviciu si daca nu voi primi pensia, raman raspunzatori cei care nu au intocmit dosarul... in 5 minute cererea a fost aprobata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire