VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 23 iulie 2014

DIFUZAREA PRESEI (1)

     




       Fiecare dintre noi citim zilnic ziare si reviste pentru a fi la curent cu tot ce se intampla in lume. Ca urmare este evident ca difuzarea presei care asigura ca publicatiile sa ajunga la cititorii  din intreaga tara,  este  o activitate de mare importanta sociala.
      Am lucrat multi ani la difuzarea presei si va asigur ca era o munca  complexa in care erau implicati aparatul postal, lucratorii de la calea ferata, cei de la transporturile  auto, navale si aeriene, precum si o armata de difuzori voluntari din intrega tara.
       Activitatea de difuzare a presei incepea prin colectarea abonamentelor care se facea pe baza unor cataloage ce se tipareau in fiecare an.  Abonamentele colectate se centralizau la Bucuresti, cifra lor fiind comunicata redactiilor care stabileau tirajul publicatiilor.
      Urma expedierea si distribuirea publicatiilor, in toate localitatile. Bineinteles sumele incasate de la abonatii din  toata tara precum si sumele rezultate din vanzarea la chioscuri erau  transmise redactiilor, retinandu-se comisionul datorat pentru difuzarea presei. Atentie, abonamentele se contractau pe o luna, pe 3 luni sau pe 6 luni si trebuia urmarita reinnoirea lor de catre aparatul postal..
        Cateva cifre vor fi edificatoare, privind amploarea acestei activitati.
        Era vorba de multe sute de titluri de ziare si reviste, un tiraj de milioane de exemplare -  care trebuiau receptionate per exemplar -  de zeci de mii de colete, care trebuiau  prelucrate si expediate catre peste 5.000 de oficii postale, de unde erau distribuite in peste 13.000 de localitati, la milioane de abonati individuali -  acasa,  la chioscurile de vanzare, precum si de  zeci de mii de abonamente colective, la intreprinderi, institutii, scoli - cu sprijinul  difuzorilor  voluntari. O munca uriasa care era reluata, de la capat in fiecare zi.
           Pentru  intrega aceasta activitate  trebuia asigurata o gestionare stricta pentru fiecare  publicatie,  pana la ultimul exemplar. 
      Despre felul cum se desfasura concret aceasta activitate, alta data.

 


 














0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire