VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 24 mai 2014

UN VIS EXTRAORDINAR

     

  
  Nume consacrat in arta contemporana, Adriana Pelin este un artist vizual, plurivalent. Lucrarile sale reprezinta o impletire ingenioasa intre arta fotografica, arta digitala si arta poligrafica. Cu rezultate impresionante. Ea ne invita intr-un univers fascinant -  cu o mare bogatie de culori si senzatii - care ne umple inimile de bucurie si ne imbogateste sufletele. Are o fantezie de exceptie, o mare sensibilitate si cu siguranta un talent deosebit. Este si foarte activa. A avut numeroase expozitii personale si de grup, dintre care as aminti "Cartierul meu evreiesc",  pe peronul Garii de Nord si "Urban Jungle Dreams", la JCC, in Popa Soare. Sustine de asemenea periodic o emisiune la Radio Shalom intitulata " Pe urmele inorogului magic."
      De curand a dat curs invitatiei noastre de a veni la Caminul Rosen pentru a ne impartasi cate ceva din tainele actului de creatie artistica. Are un dar remarcabil de a povesti. Expunerile sale interactive sunt insotite de proiectii si de prezentarea unor lucrari in original.
      A avut amabilitatea sa ne ofere un tablou realizat de ea, care va fi asezat la loc de cinste la Clubul Caminului.
       Eva Szemler, Iudit Ardeleanu, Dorotea Weissbuch, Justin Saler, Emilia Bradatan, Josette Maidanek, Marius Armasu si multi altii, am devenit fani ai artei promovate de Adriana. Am descoperit ca arta moderna continua cu o noua stralucire, arta clasica pe care o cunosteam noi.
       Suntem incantati totodata ca apare posibilitatea ca si Caminul Rosen sa fie la originea unei creatii artistice... Un vis extraordinar !
     

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire