VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 11 martie 2014

MARE BUCURIE !

  
La Caminul Rosen au sosit oaspeti de seama : RISHA DEUTSCH - co- director al Chabad Lyubavitsh din Romania si FLORENTINA OPRIS - fosta sportiva de performanta, in prezent scriitoare si realizatoare de emisiuni de televiziune.
   Doamna Deutsch si-a exprimat bucuria de a se afla impreuna cu noi si ne-a  facut calduroase urari de sanatate si  viata linistita, iar avand in vedere ca suntem in preajma  sarbatorii de Purim, a tinut sa fie prima care ne ofera traditionalele umantasn si alte dulciuri.
   In continuare, Florentina care prezinta la Prima TV  Campania Nationala  "Alege sa fii sanatos", ne-a oferit un adevarat recital interactiv pe care l-as intitula  "Cum sa ne pastram sanatatea, cum sa redevenim tineri". Au participat cu pareri si exemple din experienta personala : Iudit, Eva,Dorotea, Emilia, Mihaela si altii. In final am facut cu totii, oaspeti si rezidenti, diferite exercitii de respiratie, de inviorare, cu palmele, cu bratele, cu picioarele, cu capul. Ne-am simtit excelent si multi au promis ca le vor repeta in fiecare dimineata.
   Vadit impresionata de ecoul recomandarilor sale Florentina a oferit pentru biblioteca noastra  un exemplar din cartea ei  "Trup si suflet. Sanatate si frumos ". Pe prima pagina scrie : " Va daruiesc aceasta carte cu o parte din sufletul meu ". Impresionant !
   Bucuria noastra a fost sporita datorita faptului ca in acelasi timp -  placuta coincidenta -
doamnele Viorica si Emilia Zan maestre in arta culinara, ne-au preparat niste clatite cu gem, delicioase. Sa mentionam ca au fost permanent supravegheate de dragalasul Matei Zan, in varsta de... 2 ani si jumatate.
   Am trait momente de mare bucurie !         

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire