VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

duminică, 2 martie 2014

DIPLOMA DE RECUNOSTINTA

   
 
     Sala clubului de la Caminul Rosen s-a dovedit neincapatoare, rezidenti, personal medical, din administratie, oaspeti din afara Caminulu.
   A luat cuvantul directorul Gaetano Perrotta, care a facut o prezentare elogioasa a activitatii - de peste 35 de ani a doamnei Rodica Dumitrache la Caminul nostru. Au mai vorbit  Iudit Ardeleanu, Doroteia Weissbuch si altii. A fost citita  apoi o "DIPLOMA DE RECUNOSTINTA", pe care rezidentii nostrii au hotarat s-o acorde doamnei Rodica, pentru tot ce a facut pentru noi. Ea a primit de asemenea  flori, daruri, s-au facut fotografii. Intrega asistenta s-a ridicat in picioare si am cantat "multi ani traiasca".
   Imbracata intr-o tinuta eleganta, a luat cuvantul, vadit emotionata, doamna Rodica. A facut un scurt istoric al Caminului - "a doua mea casa", a afirmat ea. Cand a venit la Camin, acesta era un santier,  se faceau ultimile finisari, niste camera goale, nici vorba inca de vreun rezident. Cale lunga pana la situatia actuala pe care domnia sa a parcurs-o pas cu pas.
    Au urmat niste surprize deosebit de placute.
    Prima surpriza. Doamna Rodica scoate din buzunar o foaie de hartie pe care a asternut niste versuri, amintind diferite episoade din viata Caminului.
   Desigur cunoasteti ca Rodica are o voce foarte frumoasa si a interpretat versurile sale,pe cunoscuta melodie "La revedere dragul meu, la revedere" ..Momente pline de emotie, in ochii multora stralucesc stropi ...
   A aparut si un tort urias, sucuri, cafea, cu un cuvant, buna dispozitie generala.
    O noua surpriza. S-au proiectat pe un ecran mare numeroase imagini din viata Caminului, toate avand in centru pe doamna Rodica.
   Intalnirea s-a incheiat cu o hora traditionala.
   Vom pastra mereu cu drag in inimile noastre numele :
                               Rodica Dumitrache ! 
                         

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire