VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 3 martie 2014

A FOST O SEARA MINUNATA.

   Muzica, dans, mare veselie. Asta s-a intamplat duminica la Caminul Rosen. Sala arhiplina, numerosi rezidenti, personalul medical, din administratie,oaspeti din afara, printre care Attila Gulyas vicepresedinte CEB, director DASM si Sasa Ionescu  de la B'nei B'rith. Au venit sa vada spectacolul oferit de rezidentii nostrii.
   Langa mine, mari emotii are doamna Mihaela.Sunt in sala cei 3 nepoti ai ei - in varsta de 6, 9 si 13 ani - care au venit sa o vada jucand, pe  bunicuta lor.
   De data aceasta spectacolul a fost o  suita de pantomime si dansuri : balet clasic, vals, tangou, hip hop, hora, sarba si perinita.
   Deschiderea a facut-o Tudorica Roman care a dirijat cu prestanta - are peste1,80 m inaltime - si cu mare risipa de energie, o orchestra simfonica ... invizibila. Mai departe, un grup de dansatori s-au recomandat si  au prezentat forfota strazii, cu tot felul de intalniri de cunoscuti,  saluturi amicale, gesturi pline de efuziune, imbratisari. In final, s-au leganat  pe aripile valsului, fredonand nemuritoarea melodie  a lui Ivanovici, " Valurile Dunarii ".
   In continuare, Marius Armasu printr-o gesticulatie sugestiva, "ne-a povestit" viata lui, in care a avut parte de bucurii, dar si de multe suferinte.
   Un duet muzical - 2 doamne purtand masti pe fata - au oferit un concert de muzica moderna, avand ca solist vocal pe Paul Dunca, realizatorul principal al spectacolului. Cand si-au dat mastile jos , le-am recunoscut pe Iudit Ardeleanu la ghitara si pe Mihaela Birlegi la maracas.
   A urmat Margareta Eschenazi, care prin gesturile ei, "ne-a vorbit"  despre privatiunile pe care le-a indurat, iar in prezent e bucuroasa si duce o viata linistita la Camin. 
   In final, o mica sceneta "Idila in parc" interpretata de Dorotea Weissbuch si subsemnatul, care ne-a amintit vremurile de odinioara, cand inimile noastre bateau...ceva mai tinereste.
   Totul s-a incheiat cu o explozie de dans pe ritmuri moderne la care au luat parte toata distributia si numerosi tineri din public.
   Trebuie sa mentionez ca fondul muzical al spectacolului a  fost asigurat de formatia "Karpov not Kasparov", respectiv Valeriu Borcos si Eduard Gabia.
   Aplauzele generoase, prelungite si comentariile de dupa spectacol au aratat ca spectacolul a placut.
   Sa adaugam ca s-au facut zeci de fotografii, s-a filmat si s-au oferit flori, atat doamnelor protagoniste ale spectacolului, cat si reprezentantelor sexului frumos din public.
   A fost o seara minunata ! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire