VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 20 ianuarie 2014

ADRIANA - ONE WOMAN SHOW

          
 A aparut si cunoaste o dezvoltare tot mai mare teatrul jucat in spatii nonconventionale. Este indiscutabil ca talentul se poate manifesta oriunde si acest gen de spectacole are mare viitor.
      Aceste ganduri mi-au fost inspirate de TEATRUL PENTRU PUTINI . Este numele unei trupe , unui colectiv care are deja la activ numeroase reprezentatii care s-au bucurat de succes. De curand au venit si la noi la Caminul Rosen unde prezinta 4 spectacole diferite.
      In cele ce urmeaza ma voi referi la INFANTA, un text cu adanci semnificatii scris de Saviana Stanescu si interpretat de Adriana Bordeianu - o tanara actrita despre care, cu siguranta, vom mai auzi multe in viitor. Spectacolul este un one woman show.
      Intr-o gara unde trenurile vin si pleaca in toate directiile, aflam o fata care viseaza sa ajunga  vedeta, aplaudata de spectatori si adorata de fani. Dar deocamdata visul este departe. A picat de 3 ori la examenul de admitere la Facultatea de teatru si in aceste conditii, ea interpreteaza diferite roluri preferate in sala de asteptare a garii. Spera sa soseasca odata si trenul ei care sa o poarte spre calea succesului.
      Scenariul ii permite sa interpreteze personaje variate, sa schimbe identitati diferite, sa aiba tot felul de atitudini, sa exprime o gama larga de stari sufletesti. Un adevarat tur de forta pe durata a 60 de minute. Sa mentionam ca reuseste sa transmita emotii puternice spectatorilor, care se implica si ei, devenind participanti la spectacol. Colegele noastre Emilia Bradatan, Udel Nedelcu si altii au raspuns provocarilor protagonistei, rostind replici care desigur nu existau in scenariu.
      A fost un spectacol impresionant, plin de culoare si dinamism. Este meritul regiei asigurate de experimentata Ileana Ceterchi.
      Sa mai precizam ca acest spectacol a fost premiat - cea mai buna interpretare - la Festivalul Teatrelor de Buzunar 2012, precum si la Gala Star 2013 - cel mai bun spectacol one woman show.
      Felicitari si calde multumiri.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire