VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 12 octombrie 2013

SA GANDIM POZITIV !

      Batranetea este varsta intelepciunii. In mod firesc, intelepciunea apare tarziu, ca rezultat al unor invataminte acumulate in urma  experientei de o viata.
      Cei care nu au ajuns la aceasta etapa a vietii, au de castigat daca asculta cugetarile si gandurile celor in etate. Este un tezaur extrem de valoros !
      Iata o serie de astfel de cugetari exprimate de minti luminate si va rog sa observati ca ele sunt totdeauna pozitive, optimiste.
      - Tine minte viata e frumoasa ! Sa uitam varsta !
      - Bucura-te ca esti batran - este un mare privilegiu. Din nefericire,multi nu au norocul sa ajunga batrani.
      - Incearca sa traiesti viata din plin, nu calcula mereu cati ani mai ai de trait.
      - Am avut parte de zile foarte placute,dar si de unele mai putin placute , chiar dureroase. Nu am obtinut totdeauna ce mi-am dorit. Dar totusi mai exist si asta e o mare bucurie. Desigur, viata mea n-a fost perfecta, dar ...  inca sper !
      - Un fiolozof chinez spunea "daca esti deprimat, inseamna ca te gandesti la trecut. Daca esti nelinistit , inseamna ca te gandesti la viitor. Daca esti calm , linistit, inseamna ca te gandesti la prezent." Foarte bine !
      - O fabula moderna. Un elefant, un peste si o maimuta participa la un concurs. Va fi o intrecere corecta, ii asigura examinatorul. Fiecare va are sanse egale, iar cel mai bun va castiga. Proba pe care trebuie s-o dati este -  cine se catara mai repede in copacul de colo.
Seamana tare mult cu unele licitatii publice din zilele noastre !
      - O cugetare a lui Albert Einstein : viata nu este  un lant neintrerupt  de intamplari totdeauna fericite, sa invatam insa sa gandim in asa fel incat sa le descoperim !
      - Doua sfaturi de care trebuie neaparat sa tii seama. Ai grija ce gandesti, atunci cand esti singur si ai grija ce vorbesti, atunci cand mai sunt si altii de fata.
      - Budha a fost intrebat : ce castigi din atata meditatie ? Nu stiu daca am castigat ceva - a raspuns el, dar pot sa va spun ce am pierdut. Am pierdut depresia, agresivitatea, nesiguranta, teama de batranete si mai ales am pierdut teama de moarte. 
      - Spune la fiecare inceput de luna din calendar, bine ai venit ! Sunt sigur ca imi vei aduce surprize placute.
      Ca o concluzie, gandirea pozitiva este secretul fericirii !
      

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire