VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 23 octombrie 2013

" PODURILE TOLERANTEI " ( 1 )

      " B'nai B'rith Europa " ( BBE ) este o organizatie caritabila infiintata in 1843 care urmareste eliminarea tuturor formelor de discriminare, combaterea rasismului si antisemitismului prin promovarea identitatii si culturii judaice. A initiat in acest an un proiect transnational pentru Europa Centrala si de Est intitulat "Podurile Tolerantei" . Se desfasoara pe parcursul a 5 ani si are drept scop promovarea contributiei  evreilor la dezvoltarea vietii culturale europene.
      Duminica 20 octombrie a avut loc la Ateneul Roman, deschiderea oficiala in Romania, a unui program de manifestari culturale cu aceasta tematica .
      Au luat cuvantul Erika Van Gelder senior vicepresedinte BBE, Valeriu Zgonea presedintele Camerei deputatilor si Jose Iacobescu presedintele B'nai B'rith Romania care au subliniat importanta proiectului " Podurile Tolerantei". Toleranta este una din valorile menite sa ne aduca mai aproape unii de ceilalti, indiferent de rasa, religie, limba sau ideologie, iar in acest cadru evreii au o contributie de seama la dezvoltarea identitatii europene. 
      A urmat un concert sustinut de Orchestra Medicilor din Romania si Corul Filarmonicii George Enescu. Un adevarat regal muzical care a cuprins lucrari de Mozart,  Mendelsohn,
 Mahler si Verdi. Solisti au fost  Adrian Dumitru - tenor, Cristina Anghelescu - vioara, Stefan Ignat - bariton, Oana Andra - mezzosoprana, Alexandra Coman - soprana si Nicolae Licaret - la orga. Aplauze furtunoase au reflectat din plin bucuria si multumirea spectatorilor.
      Ni s-a facut onoarea ca un grup de rezidenti ai Caminului Rosen sa fim invitati la aceasta prestigioasa manifestare culturala.
     A fost o seara de neuitat !
     

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

frumos ,ma bucur pentru initiativa acestui proiect .asa si trebuie sa fim fara prejudecati ,sa traim in pace si armonie cu toate natiunile ,indiferent de cultura ,religie si neam.daca pe pamint si sub soare este loc ,de ce sa nu fie loc si in inimile noastre ?va doresc succes si va iubesc.

11 noiembrie 2013 la 10:24  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire