VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 26 octombrie 2013

" PODURILE TOLERANTEI " ( 2 )

   
    B'nai B'rith Romania a organizat un program de manifestari culturale in cadrul initiativei B'nai B'rith Europa "Podurile Tolerantei ", care urmareste combaterea rasismului si antisemitismului, precum si promovarea contributiei evreilor la cultura europeana.
       Am vorbit despre deschiderea oficiala la Ateneul Roman. As mai sublinia in mod deosebit,  2 workshopuri care au avut loc la Palatul Parlamentului :  "Diseminare si antisemitism. Stereotipuri. Prejudecati."  si  "Contributia evreilor la dezvoltarea Romaniei." Au luat cuvantul reprezentanti de seama ai lumii politice, academice, stiintifice si culturale, de asemenea membrii ai cultelor din tara noastra si ai comunitatilor evreiesti din Israel, diplomati,etc.
      Ultimul act s-a desfasurat la Teatrul de Revista Constantin Tanase, in prezenta unui numeros public. In deschidere a fost subliniata contributia a numerosi actori, regizori si compozitori  evrei la stralucirea teatrului de revista. N. Stroie, Mircea Crisan, H. Malineanu, Ely Roman, Aurel Giroveanu, Edmond Deda, Alexandru Mandy, Laurentiu Profeta sunt nume indragite si apludate dealungul anilor de milioane de spectatori si ascultatori.
      A urmat un spectacol de gala la care si-au dat concursul vedetele teatrului : Stela Popescu, Cristina Stamate, Vasile Muraru, Adrian Enache si multi altii. Muzica , umor, pantomima hazlie, balet, pentru toate gusturile.
      De mult succes s-a bucurat formatia muzicala a CEB,  "Bucharest Klezmer Band", condusa de Bogdan Lifsin, avand ca soliste pe Carmen Iovitiu si Mihaele Cunita care au dovedit reale calitati artistice, tinand pasul cu vedetele consacrate.
      O placuta surpriza a fost aparitia lui Alexandru Arsinel. Spun surpriza, deoare el a suferit  recent o  interventie chirurgicala majora - un transplant de rinichi. Vechi prieten al comunitatii noastre ,a tinut totusi sa salute publicul si sa exprime asentimentul sau pentru  "Podurile Tolerantei ".
      Momentul de varf al spectacolului a fost Maia Morgenstern care a facut o stralucita demonstratie a maiestriei sale artistice, recunoscute in tara si peste hotare.
      Grupul nostru de rezidenti de la Caminul Rosen prezenti la spectacol a trait din nou o seara minunata.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire