VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

duminică, 6 octombrie 2013

OAMENI IN ETATE SAU OAMENI BATRANI ?

      Am observat un lucru foarte interesant. Unii , dupa ce ies la pensie, devin oameni in etate , iar altii devin oameni batrani. Este o mare diferenta intre a fi om in etate si a fi un o batran !
      Ca sa fie clar, sa dam cateva exemple.
      - Oamenii in etate se plimba , fac sport, citesc,  fac calatorii, lucreaza la calculator, sunt activi ...oamenii batrani se odihnesc toata ziua  in fotoliu.
      - Oamenii in etate sunt sociabili, daruiesc dragoste celor din jur...oamenii batrani devin posaci, se ocupa cu barfeala, sunt macinati de invidii si galceava.
      - Oamenii in etate sunt optimisti, isi propun in fiecare zi noi proiecte...oamenii batrani traiesc permanent cu nostalgia trecutului.
      - In vocabularul oamenilor in etate auzi mereu cuvantul "maine"...la oamenii batrani cuvantul cel mai folosit este "ieri".
      - Oamenii in etate pretuiesc zilele care vin si au tot felul de planuri... oamenii batrani sufera tot timpul si sunt obsedati de faptul ca mai au putine zile de trait.
      - Oamenii in etate dorm linistiti si viseaza frumos...Oamenii batrani au cosmaruri.
     In final, am o rugaminte, raspundeti cu sinceritate, dumneavoastra va considerati un om in etate sau un om batran ?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire