VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 22 octombrie 2013

BIG BABY - UN SPECTACOL IMPRESIONANT

      O frumoasa zi de toamna. Vechea noastra prietena Katia Pascariu ne-a facut o placuta surpriza. A invitat la Camin un grup de actori care ne-au prezentat piesa dramaturgului canadian Frank Moher, BIG BABY . Un spectacol impresionant realizat de actori foarte talentati. Este vorba de Amalia Ciolan de la Teatrul National din Bucuresti, Madalina Branduse si Andrei Serban. Acestuia din urma ii apartine si regia spectacolului, extrem de atenta la cele mai mici amanunte.
      Subiectul interesant ne-a pus pe ganduri. Liz, o asistenta care a trecut prin multe in viata - este pusa intr-o situatie cu totul neasteptata. Soseste un tanar, Alex. care pretinde ca este fiul ei. Liz sustine ca nu avut niciodata un fiu, dar ciudat, tanarul cunoaste multe despre ea. Incet, incet, misterul se descifreaza, in urma unor dialoguri dure.  Apare un al treilea personaj - Daisy - vecina de la etaj, o fata foarte atragatoare. Intre cei 2 tineri se infiripa o dragoste din care rezulta un copilas care va relua probabil, o noua poveste plina de neprevazut.
      Piesa este dinamica, are replici taioase, umor si ne-a  tinut incordati.Viata eroilor cunoaste transformari radicale.
      Amalia Ciolan - Liz - pionul central al piesei a facut o adevarata demonstratie a bogatei sale
experiente scenice. Madalina Branduse - Daisy - emana simpatie si stie sa transmita emotii.  Andrei Serban - Alex. - calm, retinut, dar foarte expresiv, convingator. Fiecare si-a construit rolul intr-o nota personala, distincta, foarte precis conturata.Toti trei foarte naturali, parca nici nu am fost la un spectacol de teatru, ci in viata de toate zilele.
      Aplauze indelungate au exprimat bucuria spectatorilor si multumirea fata de prestatia actorilor.
       Dupa spectacol au avut loc discutii. Domnul director Gaetano Perrotta, Iudit Ardeleanu, Eva Szemler Lendvai , Sibylle Silvian si altii au exprimat cuvinte elogioase si multumiri. Am luat masa impreuna si la cafea, comentariile au continuat.  
      A fost cu adevarat o zi frumoasa de toamna care va ramane multa vreme in amintirea noastra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire