VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 31 august 2013

NUMAR DE SANATATE.

      Stie toata lumea,  numarul este o notiune fundamentala in matematica. Familia cuvantului numar este extrem de bogata. Avem  astfel  numar natural,  numar prim,  numar fractionar, numar zecimal, numar exponential, numar cuantic si lista poate continua.   Dealungul  anilor,  familia  cuvantului  numar  s-a imbogatit  cu  expresii   care  nu  au nici  o  legatura  cu matematica. De exemplu,  numar norocos, numar cu ghinion, numar de circ, numar de prestidigitatie etc.
      Ma gandesc ca as putea sa sporesc si eu, familia cuvantului numar din a doua categorie. Sa ma explic.
      In  fiecare  dimineata  deschid larg  fereastra  de  la  camera  - fie vara, fie iarna si fac gimnastica suedeza de inviorare - timp 15 minute. Imediat dupa micul dejun, ies in parcul Caminului si fac jogging, iar 15 minute.  Ca sa fiu  sincer, de  vreo  cativa ani nu mai alerg, dar merg cu pas apasat, de mars fortat. Urmeaza,  la sala de gimnastica pedalat la bicicleta, tot 15 minute.Spre seara inainte de culcare, o scurta plimbare, de ... ati ghicit, 15 minute. Asigura un somn linistit si odihnitor peste noapte.
      Trebuie  sa  mentionez  ca  respect  acest  program  cu regularitate de cativa zeci de ani, cu unele mici adaptari. De pilda,  in zilele cu ploaie sau viscol nu ies afara.
      In  aceste conditii,  am  implinit  recent varsta de  94 de ani si am o conditie fizica foarte buna.
      Ca urmare as propune ca cifra 15 sa se numeasca numar de sanatate sau numar vital.
      Si inca o propunere -  pentru dumneavoastra personal :                                     Urmati exemplul meu !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire