VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 19 octombrie 2011

O ZI DEOSEBITA

A fost pentru mine o zi deosebita . A avut loc la Palatul Parlamentului , Conferinta Nationala
" ANUL 2011 - ANUL EUROPEAN AL VOLUNTARIATULUI " in organizarea Rotary Club in parteneriat cu Senatul Romaniei si Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania .
Au participat oaspeti de seama : prof.univ. Ioan Sbarciu ,Guvernator Rotary International Districitul 2241 Romania si Republica Moldova ,prof.univ.Nuntio Garantino din Italia ,ES. Mario Cospito ambasadorul Italiei in Romania , Mihaela Popa senator ,Raed Arafat subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii ,Vladimir Simon coordonator Anul European de la Ministerul Culturii si Patrimoniului National , Doina Ofelia Melinte presedinte Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret , Eugen Stefanescu director Caritas , Janina Ilie project manager la FCER si Luciano Sgardo clubul Rotary Bucuresti , care au vorbit despre caile de desvoltare ale miscarii de voluntariat , despre accesarea fondurilor europene , despre o noua lege a voluntariatului in Romania . A indeplinit cu distinctie misiunea de moderator al discutiilor si a scos in evidenta in incheiere propunerile valoroase facute de participanti , dr Aurel Vainer , deputat ,presedintele FCER.
In cea de a doua parte a intalnirii , desbaterea a a fost largita , la ea luand parte numerosi reprezentanti ai societatii civile , ai mediului de afaceri si a diferite organizatii de voluntari . Reprezentand Caminul Rosen , in calitate de beneficiar al activitatii voluntarilor , am luat si eu cuvantul , exprimand sentimente de pretuire si adanca recunostiinta fata de voluntari .Am vorbit despre actiunile voluntarilor FCER la noi , despre chemarea tinerilor " Adopta un bunic !", despre programul "varsta 4"care a antrenat pe multi rezidenti in tot felul de activitati , care ne-au schimbat stilul de viata . Am amintit ca unul dintre cei mai activi rezidenti este venerabila noastra colega Medi Dinu care a trecut de 102 ani si am subliniat ca la aceste activitati participa chiar nevazatori sau persoane in scune cu rotile .
In cadrul dezbaterilor au mai vorbit Janina Ilie despre actiunile voluntarilor FCER, Silvian Horn despre vizitele periodice ale voluntarilor la Caminul nostru si Carmen Ioviciu care a citat cazul postului de radio Shalom care functioneaza exclusiv pe baza de voluntariat .
In final , sa mentionam ca intreaga desfasurae a reuniunii a fost transmisa in direct pe internet gratie vechiului nostru prieten Silviu Wexler .
O zi pe de care imi voi aminti mereu cu mare placere !

Etichete:

2 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Felicitari! incep cu ele pentru ca am fost profund impresionat de dumneavoastra.Am participat si eu la dezbaterea avuta saptamana trecuta la Palatul Parlamentului si ati vorbit acolo exemplar si citind pe acest blog articole scrise de dumneavoastra nu pot decat sa va felicit iar, sunteti formidabil la varsta dumneavoastra Puteti sa imi fiti tata,bunic chiar dar eu va simt alaturi tanar si plin de viata.La multi ani sanatosi domnule Pompiliu

22 octombrie 2011 la 09:32  
Blogger liana a spus...

interesant

29 octombrie 2011 la 05:14  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire