VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

duminică, 2 octombrie 2011

O ZI DE NEUITAT

Din nou mare bucurie , Caminul nostru a imbracat haine de sarbatoare , este pavoazat cu ghirlande colorate confectionate la Ergoterapie .Cu prilejul Zilei internationale a pensionarilor FCER in colaborare cu DASM si JCC.au organizat SAPTAMANA SENIORILOR cu un bogat program de manifestari cultural educative . Ziua de 2 octombrie a fost aleasa pentru vizitarea Caminului Rosen .Participarea afost foarte numeroasa , onoranta pentru noi .Au sosit oaspeti de seama : Jose Iacobescu , Irina Cajal ,Shay Orni , Sanda Wolf in fruntea unei delegatii a Generatiei de Aur , impresionanta prin numar si personalitati si multi , multi altii .
Natura a fost darnica , o minunata zi de toamna , cu mult soare.
Deschiderea intalnirii a fost facuta de Gaetano Perrotta directorul Caminului care le -a adresat celor prezenti , traditionalul "Bine ati venit ! " si i-a asigurat ca suntem foarte bucurosi de venirea lor in mijlocul nostru .
Cei care au luat cuvantul , au exprimat ganduri si cugetari privind batranetea si chiar o "reteta culinara", pe aceasta tema toate pline de umor .A fost prezentat apoi un film, avand ca protagonisti pe rezidentii membrii ai cercului foto , in plina activitate .
Oaspetii au vizita in camere pe cei care erau imobilizati la pat , oferindu-le daruri .
In continuare a avut loc inaugurare unui frumos foisor construit in parcul Caminului ,unde s-a prezentat o expozitie cu desene realizate la cercul de pictura ,precum si diferita obiecte crosetate de membrele cercului de lucru de mana . S-a dovedit ca doamnele noastre nu si-au pierdut maestria din tinerete .
Noul foisor a gazduit un concert vocal oferit de talentatul Tommy, care s-a bucurat de succes . Un tanar despre care cu siguranta vom mai auzi ,in viitor .Am avut apoi placerea sa-l admiram pe actorul Daniel Fet cu un spectacol pe care , nu stiu cum sa-l categorisesc . Concert muzical ?
( tanarul are o voce puternica si s-a acompaniat la chitara ) sau recital actoricesc ? In orice caz a fost plin de fantezie si antren care ne-a determinat pe toti sa-l acompaniem aproape tot timpul . Un moment deosebit l-a constituit acela cand actorul a format spontan un duet cu doamna Lantet fosta balerina la Teatrul de Opereta care a dovedit si ea , cu acest prilej , frumoase calitati vocale si actoricesti .
Intalnirea s-a incheiat cu un pic-nic cu bunatati pregatite la gratarul instalat in parcul Caminului .
A fost o zi splendida de care ne vom aminti mereu .Va multumim din suflet dragi prieteni ! Va mai asteptam si alta data.
Nu se poate sa nu mentionez , in incheiere , ca dupa socotela mea , tinand seama de varsta , la aceasta intalnire au participat 4 generatii :bunici ,copii , nepoti si stranepoti .Imi face o deosebita placere sa-i numesc , pe cel mai tanar , dragalasul si zburdalnicul Francesco care nu are inca 5 ani ( au fost numerosi copii ) si pe venerabila noastra doamna Medi Dinu care a depasit 102 ani.
Sa ne traiasca!

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire