VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 5 iulie 2011

UN SEJUR ADMIRABIL




Ca tot omul care se respecta si noi cei de la Caminul Rosen am plecat vara "in vacanta ". Am fost invitati sa petrecem un sejur la Centrul de instruire si recreiere BE YAHAD ( Impreuna ) de la Cristian .
Desi vremea nu prea a fost favorabila - a plouat des - ne-am simtit foarte bine .
Ca de fiecare data , dna. Sanda Wolf , energica , severa , dar atat de simpatica , a stiut sa creieze curand o atmosfera prieteneasca intre toti cei veniti dela Timisoara , Iasi ,Braila si bine inteles Bucuresti .
Dintre momentele de varf ale taberii , as cita expunerile admirabile ale E.S. dna. ambasador dr. Mariana Stoica pe teme politice si sociale de mare actualitate , cum ar fi de exemplu problema globalizarii . Comentarii documentate , competente si extrem de interesante .
De asemenea dna. Vera Botis a prezentat intr-o forma originala ,interactiva o serie de principii filozofice de viata extrase din sfanta Tora.Au avut loc dezbateri incitante .
Am facut apoi 2 excursii cu autocarul , una la Sinaia ,unde am vizitat Casa memoriala George Enescu si cealalta la Brasov .In orasul de la poalele Tampii am avut parte de o zi splendida cu mult soare .
Vineri seara - conform traditiei -s-a desfasurat Kabalat Sabat , ritualul fiind indeplinit cu mult har de dna. Marga Trifu .Hora , cantec si mare veselie .
In timpul sejurului am avut norocul de a fi martori la o manifetare pitoreasca .Cetatenii din Cristian si imprejurimi au sarbatorit 800 de ani de la intrarea cavalerilor teutoni in Tara Barsei .
O parada impresionanta de oameni in costume medievale , numerosi elevi de scoala imbracati in frumosul port popular din regiune ,o demonstratie de calarie - turnir de alta data .
Daca adaugam ospitalitatea cu care am fost primiti ,cazarea foarte buna si masa exceptionala , este lesne de inteles ca am fost cu totii incantai .S-au facut numeroase fotografii spre amintire .
Din partea grupului de rezidenti de la Caminul Rosen :Sergiu Avram ,Tudorica Roman , Josefina Eliscov, Sorin Steinberg , Lazarica Grimberg Simion Gyorgy si Pompiliu Sterian multumirile noastre si sentimente de dragoste fata de dna. Rodica Dumitrache care a fost ingerul nostru pazitor .
Si in final intreaga noastra gratitudine si recunostiinta FCER care a organizat aceste minunate Centre de instruire si relaxare .

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire