VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 20 iulie 2011

CAMINUL ROSEN - CASA DE CREATIE







Centrul de arta comunitara " VARSTA 4 " infintat recent la Caminul Rosen de un grup de tineri actori , regizori si dramaturgi - cu scopul de a schimba perceptia societatii despre oamenii in varsta - cunoaste o dezvoltare continua ; noi si noi forme de manifestare .
De curand , s-a anuntat un recital international de dans contemporan oferit de Paul Dunca ( Romania ) si Krasen Krastev ( Bulgaria ) .
Spectacolul a avut loc marti 10 iulie si s-a bucurat de succes Dar a fost si o experienta unica pentru noi rezidentii Caminului .
Urmeaza partea senzationala legata de acest spectacol - cel putin din punctul nostru de vedere .
Cei 2 protagonisti au apelat la noi , rezidentii Caminului , pentru realizarea spectacolului . Concret , ne-au cerut sa facem propuneri de teme coregrafice , de motive muzicale , idei pentru costume , etc .
Nu o sa va vina sa credeti dar raspunsurile au venit ploaie .
Au urmat 2 saptamani de lucru intens pentru prelucrarea propunerilor, pentru cizelarea si finisarea lor , apoi asamblarea lor intr-un tot .A fost o munca complexa inedita pentru noi in care s-au implicat numerosi rezidenti ai Caminului .Nici nu banuiam ca avem printre noi atati specialisti priceputi in arta dansului !Unii au facut propuneri chiar in legatura cu miscarea scenica .
Cateva aprecieri privind recitalul .A fost un spectacol care a demonstrat potentialul artistic al celor 2 tineri , exponenti talentati ai dansului contemporan . Ei au dovedit o energie si o vitalitate debordanta .Spectacolul a fost foarte variat .A avut momente mai lente , pline de lirism , cand dansatorii parca pluteau prin aer, dar si clipe dinamice cu sarituri acrobatice , pantomima , totul intr-un ritm sustinut , plin de gratie .Ne-au cucerit !
Este elocvent ca doamna Klarfeld a izbucnit in lacrimi ,atunci se executa un dans pe muzica aleasa de domnia sa .Si nu a fost singura adanc impresionata .
Sa precizam ca spectacolul a fost intitulat SHOW DELIVERY.si sa notam numele realizatorilor :
CONCEPT Marius Armasu, Eva Ledvay si Pompiliu Sterian .
COREGRAFIA Iudith Ardeleanu Margareta Eschenazi , Lidia Fonea si Virginica Mihaiescu .
COSTUME Tina Grimberg , Eva Lendvay si Udel Nedelcu .
SELECTIA MUZICALA Lidia Fonea , Adelina Klarfeld , Mariette Leonte , Bertha Liebovich , Lazar Grunberg , Mara Nahmanovici , Eva Salomon si Sorin Steinberg .
In final , ma bate gandul sa propun ca la intrarea in Camin ,acolo unde scrie "Camin pentru persoane varstnice Amalia si sef rabin dr.Moses Rosen " sa se adauge o placa pe care sa se scrie cu litere mari "CASA DE CREATIE " Dupa spectacolele " Moses stories " si " Varsta Obiectelor "
dupa filmul cercului de arta fotografica , dupa " Show Delivery ", Caminul nostru a devenit cu adevarat o casa de creatie

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire