VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 23 mai 2011

O ZI MINUNATA









Duminica 22mai . Din nou in parcul cu copacii proaspat inverziti , de la Caminul Rosen a fost mare forfota .Am primit vizita altui grup de voluntari , in cadrul actiunii " ADOPTA UN BUNIC ", organizata de FCER . in colaborare cu JCC.
Oaspeti de onoare au fost ing. Anette Vainer , sotia presedintelui FCER, E.S. ambasador dr.Mariana Stoica ,presedinta ACPRI si prof. dr. ing Sasa Ionescu de la B'nei Brith care au stat de vorba cu numerosi rezidenti .
Totdeauna , intalnirile noastre cu voluntarii constituie un bun prilej de a ne impartasi reciproc noutatile , ca intre vechi amici . S-a dovedit si de data aceasta ca relatiile afective care s-au statornicit dealungul vremii intre noi , asigura o ambianta prieteneasca deosebit de placuta .
Silvian Horn s-a intrecut pe sine , fiind animatorul reuniunii , . A creat permanent o atmosfera generala de buna dispozitie .
Dna. Janina Ilie , ca de obicei , ne-a oferit un bogat program artistic. Am ascultat astfel,un frumos concert de muzica populara romaneasca interpretat cu mult har de cunoscutii solisti Valeria Arnautu si Elena Pintilie . Nelipsita , ca totdeauna , Rodica Dumitrache a antrenat rezidentii la joc si s-au format hore pline de voiosie . Simi , Rasela , Eduard , Lazarica , Angelica ,Tudorica si Lucica au fost neobositi .
Ne-a delectat de asemenea Vasile Toparceanu cu o serie de melodii de muzica usoara de alta data care ne-au mers la inima .
Aplauze repetate au rasplatit pe interpreti ...si pe dansatori .
Sa mentionam ca asistenta tehnica la aparatele de amplificaret a fost asigurata de Silviu Wexler .
Toti cei prezenti au servit cafele , ,dulciuri ,suc si apa minerala . Rezidentilor li s-au distribuit pachete cu cosmetice si reviste ilustrate .Voluntari au mers din camera in camera oferind daruri si celor care sunt retinuti la pat .
Sa adaugam ca simpatica asistenta sociala Diana Dica a facut o multime de poze care ne vor aminti in timp de aceasta frumoasa duminica de primavara .
Tuturor , intreaga noastra recunostiinta pentru o zi minunata .

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire