VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

vineri, 6 mai 2011

O PREMIERA NOUA

Sala de gimnastica a Caminului Rosen s-a transformat pentru o zi in sala de teatru si s-a dovedit neincapatoare fata de numerosul public venit sa vada o noua premiera .
Ne-au onorat cu prezenta Attila Gulyas seful DASM , directorul Gaetano Perrotta prof.dr.ing. Sasa Ionescu . ziaristi ,reprezentanti ai radioului si televiziunii .
Este o poveste frumoasa care a inceput anul trecut . La inceput a fost spectacolul MOSES STORIES , desfasurat sub egida Festivalului National al Teatrului 2010.Trei reprezentatii de succes , dintre care una la Teatrul Evreiesc de Stat si una la cercul Braille depe langa DASM.Iar acum un nou spectacol de teatru comunitar intitulat VARSTA OBIECTELOR .
Pastrand -cu tot respectul- proportiile , as indrazni sa afirm ca noi cei de la Caminul Rosen suntem un punct inedit in peisajul teatral al Capitalei , prezentand spectacole interpretate de rezidentii unui Camin pentru persoane varstnice . Este o initiativa originala a tinerilor nostri prieteni David Schwartz , Mihaela Michailov , Monica Marinescu , Paul Dunca , Katia Pascariu si ceilalti .
Desi avem "o bogata experienta " , va marturisesc sincer ca si de data acesta a avut trac .Dotati cu microfoane , aflati in lumina reflectoarelor si inconjurati de tot felul de aparate de amplificare , de inregistrare , de filmare , de transmitere in direct pe internet , retroproiector , si de bliturilor care clipeau necontenit... nici nu e de mirare .
A fost o noua viziune regizorala . Eram asezati in grupuri de cate 3 persoane , in jurul unor masute , impreuna cu prietenii nostri care ne indemnau la taifas .Am depanat fiecare , intamplari de demult legate de un obiect de care ne simtim legati si care dealungul timpului ne-a devenit un prieten drag . Pe rand , un inel ,un baston , o broderie , un port-tigaret, o statuieta , o papusica sau un ceas de mana au devenit prilej de amintiri pline de nostalgie si ici colo cu cate un strop de umor .
Se pare ca au placut spectatorilor , care ne-au rasplatit cu aplauze repetate si aprecieri generoase facute dupa incheierea spectacolului .
In ce ne priveste , am trait mari satisfactii si am simtit un imbold puternic pentru noi actiuni similare .
Si-acum in final , sa prezentam numele "actorilor" . in ordinea intrarii in scena -cum se spune in limbaj de specialitate :Medi Dinu ,Eva Szemler Lendvay, Iudith Ardeleanu , Sorin Steinberg , Lidia Fonea , Margareta Eschenazy , Bertha Liebovitch , Marius Armasu ,Virginia Mihaiescu si Pompiliu Sterian .
.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire