VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 9 aprilie 2011

VOLUNTARII - OASPETI DRAGI


" ADOPTA UN BUNIC " este o initiativa umanitara binevenita si deosebit de generoasa pe care au initiat-o FCER. in colaborare cu JCC. Participa la aceasta actiiune numerosi voluntari - tineri de toate varstele -de la cei veritabili , aflati la inceput de drum in viata , pana la cei albiti de numarul anilor . Toti acestia si-au propus sa aduca in viata noastra a celor de la Caminul Rosen -si nu,numai- um gand prietenesc , un semn de compasiune si intelegere , putina lumina si multa ,multa buna dispozitie . Din partea noastra ii primim totdeauna cu mare bucurie , asa cum se cuvine fata de niste "nepoti" dragi . Ne simtim foarte bine alaturi de ei si parca un pic mai tineri si optimisti . Voluntarii vin periodic la noi la Camin asculta cu rabdare amintirile noastre si of-urile ,inerente unor bunici .Ei gasesc pentru fiecare in parte , o vorba buna , o incurajare , ne ajuta la satisfacerea unor dorinte . Oaspeti dragi , voluntarii vin totdeauna incarcati cu daruri : flori , dulciuri , fructe , cosmetice , reviste ilustrate , pe care le impart , mergand din camera in camera . Pentru a stimula activitatea voluntarilor , prin exemplul personal , reflectand si importanta ce se acorda muncii lor, numeroase personalitati de seama ale Comunitatii , sunt adesea prezente la vizitele voluntarilor :Aurel Vainer , Paul Schwartz , Albert Kupferberg , Anette Vainer , Jose Iacobescu , Erwin Simsensohn, Attila Gulyas . Grupurile de voluntari sunt conduse de Silvian Horn si Monica Lazarescu si au numerosi animatori dedicati cu mult devotament misiunii lor : Janina Ilie , Marga Trifu , Marcela Craiu , Demayo , Sanda Wolf , Alexandra , Eva , etc . Sa adaugam ca aproape de fiecare data , voluntarii ne ofera programe cultural - artistice foarte interesante : alocutiuni pe teme variate , recitari ,muzica , dansuri , filme etc. Astfel am avut prilejul sa aplaudam cu entuziasm pe Maia Morgenstern , Carmen Musat dela Opera Romana , corul Yahad si formatia de dansuri Hora de la JCC. Radu Captari ,Octavian Sava , duetul folcloric ETNO ,Copiii de la Scoala Lauder si multi altii . Nu de putine ori ,antrenati de Rodica Dumitrache ,rezidentii nostri s-au prins , plini de voiosie in hore spontane . Fiecare vizita a voluntarilor la noi la Caminul Rosen este o zi de sarbatoare . Dragi prieteni ,va asteptam mereu cu aceiasi dragoste .

Etichete:

3 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Cinste lor!
Initiativa laudabila si sper sa fie tot mai multi aceia care isi rup din timpul lor ca sa viziteze si sa insoreasca batranetea unor oameni care ades sunt singuri pe lume si traiesc doar din amintiri si regrete
Felicitari din inima acestor oameni deosebiti care au inimi de aur si aduc o raza de soare semenilor lor
Mai exista omenie !Dumnezeu sa ii ocroteasca pe toti

17 aprilie 2011 la 23:47  
Anonymous Anonim a spus...

Paste fericit! Sanatate si viata lunga tuturor!
PESACH -PASSOVER!

21 aprilie 2011 la 00:27  
Anonymous Anonim a spus...

A trecut Pastele dar sa ramana in noi clipa de clipa spiritul bunatatii,intelegerii si ajutorarii aproapelui. Am avea o lume mai buna si mai dreapta .
Sa cantam cu totii:
Sa fie PACE in lume
Sa fie Pace in lume
Sa fie Pace, pace, pace pe pamant

Salom!

28 aprilie 2011 la 03:34  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire