VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

A FI SAU A NU FI ... BATRAN

Sunt tare suparat ! Cineva - nu spun numele , persoana importanta - mi-a pus o intrebare care m-a deranjat foarte mult , chiar m-a jignit .
- Cand ati simtit prima oara ca sunteti batran ?
Auzi intrebare ! Dar cine ti-a spus dumitale ca eu ma simt batran ?Ce te-a facut sa crezi asa ceva despre mine ?
Probabil , faptul ca posed in proprietate personala o raritate de par ,mai exact , o chelie respectabila si te-a impresionat podoaba mea capilara , lipsa .N-ai deloc dreptate , stimate domn .Exista astazi numerosi tineri de 20 , 30 , 40 de ani care s-au ras in cap si au o chelie chiar mai stralucitoare ca a mea .
Sau poate te-a influentat intamplarea pe care ti-am povestit-o deunazi .In parc s-a apropiat de mine un prichindel de cativa anisori care m-a intrebat :
- Tataie ...nu ai vazut-o pe mami ?
Auzi la el , tataie ! M-a suparat teribil ,dar ce stie el mititelul ,nu o sa-mi pun mintea cu un copilas.Dumneata esti insa un om in toata firea , cum sa crezi despre mine ca sunt un om batran ?
Da, este adevarat , recunosc , ca ma misc cam greu si ma sprijin cu un baston iar cand umblu , obosesc repede . Cred insa ca aceasta se datoreste faptului ca ma strang pantofii .Ar trebui sa-mi iau cu un numar mai mare .
La fel de adevarat este ca atunci cand ploua ma chinuie reumatismul si ma dor toate oasele .Se rezolva si aceasta . Imi voi lua o umbrela .
Sa fie clar , nu ma simt batran si va rog sa ma considerati , cel mult ... un tanar , ceva mai in etate .Iar , daca ma gandesc la varsta patriarhilor , sunt chiar un bebelus .
Lasand gluma la o parte ,repet ,nu ma simt batran , nu vreau sa ma simt batran , dar pentru aceasta am mare grija de sanatate , fac multa miscare , gimnastica in fiecare dimineata , deasemenea duc o viata activa , particip la toate actiunile de socializare de la Camin . Personal sunt o fire optimista si gandesc totdeauna pozitiv .Va recomand tuturor sa faceti la fel ,daca vreti sa va pastrati o conditie fizica buna , o tinerete spirituala in delungata si o buna dispozitie generala .
Este sfatul unui om cu o bogata experienta de viata care nu vrea sa se simta batran , nici la 92 de ani .
Oameni buni , dragi semeni de varsta a treia si a patra , bucurati-va cat mai mult de batranete .Este singura cale de a trai mult !

Etichete:

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Domnule Pompiliu, chiar ca sunteti tanar Gandurile, stilul,optimismul va tradeaza
Felicitari si La multi ani! si la 122 de ani sa aveti aceiasi claritate in exprimare, aceiasi verva plina de intelepciune Sunteti chiar un model pentru astia care suntem mai tinerei..... pe la varsta a treia.
Bravo MAIESTRE !!!!!

14 februarie 2011 la 21:48  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire