VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 22 noiembrie 2010

WEEKEND CU BUCURII



14 si 21 noiembrie 2010 au fost 2 duminici in care am avut parte de mari bucurii . O demonstratie concreta a faptului ca noi cei de la Caminul Rosen avem multi si devotati prieteni de toate varstele .
In aceste zile ne-au vizitat oaspeti de seama :dna. Anette Vainer , E.S. dna. ambasador Mariana Stoica ,Attila Gulyas ,Janina Ilie ,V. Demayo ,Sasa Ionescu si altii .Domniile lor au insotit 2 grupuri de voluntari FCER conduse de Silvian Horn si Monica Lazarescu .
Ca deobicei ni s-au oferit programe artistice variate . Un tenor din Chisinau I.Cristescu cu o voce foarte frumoasa ne-a incantat cu melodii populare romanesti ,israeliene , rusesti si cantonete italienesti . Formatia ETNIC cu frumoasele si talentatele Elena si Roxana ne-a delectat cu un buchet de melodii romanesti , dar si israeliene .De asemenea un grup vocal de la JCC.ne-a incantat cu un buchet de cantece israeliene . Totodata un grup de dansatori ne-au prezentat o suita de dansuri moderne intr-un ritm incendiar . Dansatorii au invitat la dans atat rezidenti cat si oaspeti .Va asigur ca toti s-au descurcat foarte bine cu ritmurile moderne , fiecare dupa putinta si pricepere .In final s-au format spontan si hore - la care ne pricepem mai bine -spre veselia si buna dispozitie generala .
A existat si un moment solemn . O delegatie oficiala a municipalitatii Brasov - din care a facut parte si Tiberiu Roth presedintele Comunitatii Evreilor din acest oras - i-a inmanat colegei noastre Eva Szemler Lendvay Diploma de " CETATEAN DE ONOARE " al municipiului Brasov .Aceasta inalta distinctie i-a fost decernata pentru activitatea ei literara care reprezinta o contributie de seama la prietenia dintre literatura romana , maghiara si germana ,
Au fost momente emotionante .Aplauze , felicitari si flori . Numeroase fotografii care au imortalizat evenimentul.
Alaturi de noi i-am avut si pe tinerii actori din proiectul "VARSTA 4", David , Monica , Katia ,Paul si Maria .
Desigur n-au lipsit gustarile , prajituri , ciocolata ,cafea ,suc atat pentru cei prezenti cat si pentru colegii nostri imobilizati in camere .
Va multumim din toata inima si va asguram de toata recunostiinta noastra ,dragi prieteni .

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire