VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 10 noiembrie 2010

SA NE TRAIASCA !


Mare bucurie la Caminul Rosen .Recent doua colege , personalitati de seama ale comunitatii noastre au primit confirmari oficiale deosebit de onorante , pentru intreaga lor activitate .
Dna. Medi Wechsler Dinu a fost declarata "CETATEAN de ONOARE " al Municipiului Ramnicu Valcea .Domnia sa - in varsta de 102 ani - este decana de varsta a artistilor plastici din Romania .A participat la numeroase expozitii de grup si a avut expozitii personale mult apreciate. Anul acesta a a fost distinsa cu Marele Premiu pentru Arta Plastica la "Festivalul Inernational NIRAMART 2010" dela Madrid .
Dna.Eva Szemler Lendvay a fost declarata " CETATEAN de ONOARE" al Municipiului Brasov .Domnia sa a contribuit din plin la promovarea benefica a dialogului intre literatura romana ,maghiara si germana .A tradus in romaneste din opera unor poeti maghiari de frunte .Deasemenea a tradus in limba maghiara din opera Anei Blandiana ,al lui Anghel Dumbraveanu ,Mircea Ciobanu ,Hortensia Papadat Bengescu ,Constantin Chirita ,Ileana Vulpescu si Adolf Meschendorfer. A primit Diploma de Excelenta din partea Uniunii Scriitorilor din Ungaria si din partea Asociatiei Jurnalistilor de limba maghiara din Romania . Deasemenea
Premiul pentru poezie al Asociatiei Scriitorilor din Brasov .
Ne mandrim cu aceste doua distinse doamne si le transmitem felicitari calduroase si totodata urari de sanatate si viata lunga .

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire