VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

duminică, 28 noiembrie 2010

MOSES STORIES ( 2 )

De necrezut .S-a produs o adevarata minune ! Initiativa unor tineri actori de a pune in valoare experienta de viata a celor varstnici - este vorba de TangaProject - a dat roade curand .Eforturile tinerilor nostri prieteni asociate cu hotararea noastra -a celor de la Caminul Rosen -de a contribui la aceasta generoasa actiune socio-culturala s-au finalizat cu aparitia
spectacolului MOSES STORIES , despre care am scris nu de mult .Spuneam atunci ca ne-am descurcat destul de bine in postura de "actori ", mult peste asteptarile noastre .Nici nu banuiam ca avem printre noi atatea "talente artistice "Si trebuie mentionat ca nu este vorba de povesti , ci chiar de fapte reale , intamplari adevarate , relatate chiar de cei care le-au trait .Unele mai vesele altele mai triste , c-asa e -n viata , retraite cu mare naturalete .
Dar minunea nu s-a terminat aici .Recent am avut parte de inca o surpriza placuta .Clubul Braille de pe langa DASM condus de dra.Andreea Davidovici , ne-a invitat sa prezentam MOSES STORIES la sediul lor .O invitatie onoranta la care am raspuns zilele trecute .
Sala arhiplina .Am remarcat in asistenta pe Attila Gulyas , Eva Tutui ,Eva Galambos si alte personalitati de seama .Ne-am bucurat mult sa vedem in sala numerosi membrii ai Generatiei de Aur de la Clubul de zi JCC condus de dna, Sanda Wolf .
Si de data aceasta succesul a fost deplin .Aplauze , flori , felicitari calduroase au rasplatit "actorii": Medi ,Iudith, Margareta , Tina ,Virginica ,Bertha ,Sorin ,Marius .care s-au intrecut pe sine . Au parut mult mai siguri pe pe ei , mai increzatori in fortele lor si de ce nu ...mai experimentati .
Se cuvine sa mentionam ca pentru a face spectacolul mai atractiv s-a introdus muzica . Atat in deschidere cat si in in final a rasunat cunoscutul slagar " Asa e viata " de Sergiu Zagardan .
Dupa spectacol cei care au luat cuvantul au avut cuvinte de lauda pentru munca depusa de tinerii nostri prieteni , dar si pentru sinceritatea interpretarii .S-a facut propunerea ca proiectul "Varsta 4 "sa includa si pe membrii Clubului de zi .Se deschid asadar noi perspective pentru initiative similare .
Dragii nostri David , Mihaela , Monica ,Maria ,Katia , Lala ,Sever si toti ceilalti aveti cuvantul !
In orice caz ati demonstrat ca atunci cand exista initiativa creatoare , colaborare si perseverenta se pot realiza lucruri care initial pareau de necrezut .Va multumim din toata inima tineri prieteni , pentru tot ce ati facut pentru noi .S-a produs o minune , ne simtim si noi mai tineri .
Gazdele ospitaliere au oferit tuturor prajituri , apa minerala si suc .

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire