VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 14 august 2010

A FOST IAR SARBATOARE



Ziua de 12 august 2010 va ramane intiparita in memoria noastra ca o data memorabila .Am avut ocazia sa participam la un eveniment de importanta istorica : vizita oficiala in Romania a Excelentei Sale Shimon Peres presedintele statului Israel .Domnia Sa a tinut - cu acest prilej -sa se intalneasca cu populatia evreiasca din Bucuresti , iar la aceasta intalnire am fost invitati si noi cei de la Camin.Am fost extrem de bucurosi de posibilitatea de a-l cunoaste pe seful statului Israel , personalitate de seama a lumii contemporane , laureat al Premiului Nobel pentru Pace .
Sinagoga Mare din str. Adamachi era arhiplina .
Cu totii am trait clipe de mare emotie cand ofiteri israelieni au aprins 7 lumanari in memoria celor 6 militari israelieni si un ofiter roman recent decedati intr-un accident de elicopter produs langa Brasov , in timpul unor exercitii comune . Un moment dramatic in istoria de peste 60 ani de relatii excelente dintre Romania si Israel .
Presedintele Statului Israel ne-a impresionat profund prin prezenta sa , prin discursul sau echilibrat si plin de intelepciune . Cunoscand rolul sau remarcabil jucat in constructia statului Israel dea lungul unei cariere politice de exceptie de peste 66 ani .cand a facut parte din 12 guverne , fiind de 3 ori primministru ,l-am ascultat cu mare atentie si am capatat incredere in viitor .
Intr-o atmosfera plina de solemnitate si profund respect , inaltul oaspete a fost salutat de dr, Aurel Vainer presedintele FCER si Marele Rabin Menahem Hacohen .
In incheiere s-a intonat Hatikva si imnul de stat al Romaniei .

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire