VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 6 iulie 2010

UN ONEG SABAT SPECIAL


Masa de vineri seara la noi la Camin are totdeauna un caracter special . Sarbatorim cu mare solemnitate Kabalat Sabat .
Se incepe de regula cu rugaciunile spuse si comentate de oficiantul de cult Lipa Segal , se aprind lumanarile, se continua cu un paharel de vin - Kidus - apoi o masa festiva cu bucate alese si se incheie cu cantecele traditionale de Sabat . Domneste in mod firesc o atmosfera generala de buna dispozitie .Ca de sarbatoare !
Saptamana trecuta - vineri 2 iulie 2010 -sarbatoarea a capatat un cadru special . Am primit oaspeti dragi , in frunte cu Erwin Simsensohn presedinte CEB. care au venit sa petreaca Oneg Sabat in mijlocul nostru .
Primiti cu mare bucurie , oaspetii ne-au salutat dupa datina cu Sabat Salom pentru intreaga asistenta , dar au gasit apoi prilejul sa adreseze si fiecaruia in parte , cuvinte de prietenie si incurajare .
Un grup de tineri voluntari care-l insoteau pe presedintele CEB. ne-au delectat cu o serie de melodii israeliene , primite cu aplauze de cei prezenti .
Ca de obicei dra. Irina a facut numeroase fotografii ,asa incat in curand vom avea si poze care sa ne aminteasca de clipele placute petrecute impreuna cu distinsii oaspeti .

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire