VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 20 iulie 2010

UDEL NEDELCU


Este o doamna totdeauna imbracata cu mult gust si se dovedeste o persoana foarte activa .Face frecvent plimbari prin parcul Caminului .Ii place sa dezlege integrame pe care le cauta prin toate ziarele si revistele . Participa cu regularitate la actiunile cultural- educative -distractive organizate la Ergoterapie .Nu lipseste la prezentarile de filme .
A citit mult , avand o buna pregatire culturala si bogate cunostiinte in domeniul literar si artistic .Se bucura nespus cand are ocazia sa participe la concursurile cu intrebari de cultura generala si are multe raspunsuri prompte , dovedind o memorie remarcabila .
S-a nascut la Botosani . A terminat facultatea de limba si literatura rusa ,secundar limba si literatura romana la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza "din Iasi .A predat apoi la liceul din Marasesti.
Si-a dedicat toata viata educarii si formarii a numeroase generatii de elevi .De asemenea a fost o mama de exceptie pentru proprii copii .
Obisnuieste sa spuna :"consider ca sunt o femeie realizata avand in vedere ca am crescut 5 copii
-ajunsi fericiti la casele lor- copii care mi-au daruit si 6 nepotei - unul mai drag ca altul .Dintre copii 2 locuiesc in Italia , unul in Austria , ceilalti 2 in Romania - unul la Marasesti si unul la Siret .
A calatorit mult . In tara i-a placut orasul Sibiu ,in special partea veche unde se pastreaza cladiri si stradute cu aspect medieval .Bineinteles i-a placut mult Iasi-ul cu traditiile sale culturale : Palatul Culturii ,Biserica Trei Ierarhi si parcul Copou cu teiul lui Eminescu
In anul 2007 a fost la Viena unde i-au placut Castelul si gradinile de la Schonbrunn .
Este mare amatoare de film , admiratoare a lui Clark Gable si Bette Davis .
Din teatrul romanesc ii place Maia Morgenstern si Radu Beligan .
Acum 3 ani cand i-a murit sotul , a venit la Camin unde s-a acomodat foarte repede si se simte bine .Are legaturi cu copiii prin telefonul mobil pe care-l poarta permanent la gat .

Etichete: ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire