VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

duminică, 18 iulie 2010

O RECUNOASTERE BINEMERITATA



Am trait zilele trecute clipe de mare bucurie si chiar mandrie .Vestea despre Caminul nostru a ajuns pana in Spania . Si aceasta datorita mult stimatei noastre colege , centenara Medi Wechsler Dinu .
La sfarsitul lunii mai s-a desfasurat la Madrid cea ce a doua editie a Premiilor NIRAM ART 2010. Premiile respective sunt acordate pe diferite sectiuni : literatura,pictura,fotografie,sculptura,promovare artistica si teatru .Este o actiune cu caracter international , anul acesta , de pilda ,au fost premiate diferite personalitati artisti ,scriitori,regizori si promotori culturali din Romania ,Spania ,Armenia , Elvetia si Mexic .
La sectiunea pictura contemporana , Marele Premiu pentru Pictura si trofeul "VICTOR BRAUNER " au fost acordate pentru intreaga cariera , doamnei Medi Wechsler Dinu . O cinstire si o recunoastere binemeritata .
Pentru a inmana acest premiu au sosit la Bucuresti si au venit la noi la Camin Miguel Angel Galan Segovia directorul Editurii NIRAM ART, Sanda Dorolti manager ESPACIO NIRAM ART ,Antonio Calderoxi promotor cultural ARTEJESCAL , Tudor Serbanescu pictor si Constantin Ciubotaru scriitor .
La manifestarea omagiala au participat Paul Schwartz vicepresedinte FCER , Albert Kupferberg secretar general FCER, Attila Gulyas director DASM ,Nilu Aronovici ,directorul Gaetano Perrotti si bineinteles numerosi rezidenti din Camin .
A avut loc in cadru solemn inmanarea trofeului " VICTOR BRAUNER "- o frumoasa statuieta din metal , marmura, lemn si sticla -s-au spus cuvinte de apreciere si admiratie fata de laureata si s-au facut urari de sanatate si viata lunga .Aplauzele entuziaste ale asistentei au subliniat importanta evenimentului .Au urmat flori , daruri , fotografii, filmari si un interviu pentru televiziune care au intregit o zi impresionanta de sarbatoare .Emotiile au atins punctul culminant cand Medi Wechsler Dinu a declarat -profund miscata - ca Victor Brauner i-a fost un bun prieten ,caruia i-a facut dealtfel portretul in mai multe randuri si a sintetizat pe scurt : "am primit astazi un premiu de departe , de la cineva foarte apropiat ".
La invitatia domnului director oaspetii au luat masa impreuna cu noi si ne-am simtit minunat .Ca intre buni prieteni .

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire