VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 3 mai 2010

PICNIC LA IARBA VERDE


A fost o zi minunata , inca o zi minunata . Meteorologii prevestisera de cu seara o zi senina si calda si totusi chiar asa a fost .

Cu ocazia sarbatorii de Lagbaomer JCC a organizat traditionala iesire la iarba verde .Am plecat de dimineata devreme cu microbuzul avand destinatia Snagov, unde am ajuns pe la orele 10,30.

Ne-am instalat confortabil la o terasa frumos amenajata , nu departe de lac .Pline de grija Rodica si Simona s-au asigurat ca fiecare dintre noi se simte bine si ne-au servit cate o cafeluta si un suc . S-a creat pe data o atmosfera placuta care a deschis cheful de taifas .Tina , Meerovici , Virginica au dovedit o verva deosebita .

Curand au aparut si autocarele cu ceilalti invitati care au plecat din Popa Soare . Ne-am revazut numerosi prieteni si am facut noi cunostiinte .Pana la urma terasa s-a dovedit neincapatoare incat unii , in special tinerii , s-au instalat pe paturi intinse direct pe iarba din jur.Atmosfera s-a incalzit repede si datorita soarelui , dar mai ales veseliei si bunei dispozitii generale .

Timpul a trecut si-a inceput sa sfaraie gratarul , pregatind bunatati pentru masa de pranz. Micii frigaruile , garniturile si salatele au fost un adevarat deliciu .N-au lipsit berea si sucurile de tot felul .

S-a pornit si muzica plina de vioiciune care a creat o atmosfera cu adevarat de sarbatoare .In acest timp pe terasa tinerii din ansamblul HORA au incins o serie de dansuri israeliene la care au antrenat si alti numerosi participanti .
Dupa masa am facut o plimbare prin imprejurimi care deasemenea ne-a incantat . Paduricea era plina de anumeroase familii dornice sa profite de vremea frumoasa .Foarte multi copii se zbenguiau la soare .Gratarele - se pare ca au devenit un fel de sport national - erau peste tot in in plina activitate . Multi faceau plaje , iar pe un ponton special amenajat numerosi tineri se prefaceau ca pescuiesc . Spun se prefaceau deoarece cat timp am stat noi acolo n-am observat ca cineva sa fi prins vreun peste .
Ne-am intors bine dispusi la terasa noastra , dar am asternut niste paturi pe iarba si ne-am intins comod pe ele .N-a trecut mult timp si - urmand exemplul celor din jur - am pornit o joaca cu mingea . Era un fel de volei care cu siguranta nu respecta regulile stabilite de federatia de specialitate , dar ne-am distrat grozav .Printre sportivii " de mare viittor "sa-i notam pe Marius ,Virginica Simi ,Sorin , Lazarica si Tudorica . Mai experimentati s-au dovedit Rodica Simona si Ilie psihologul nostru care si-au luat in serios rolul de antrenori .
Am mai servit la iarba verde o mica gustare si niste fructe ,apoi ne-am odihnit putin dupa eforturile facute .
Trebuie sa mentionez ca ne-a facut multa placere faptul ca domnii Israel Sabag si Attila Gulyas au venit la grupul nostru de la Camin sa ne salute si sa se intereseze daca ne simtim bine .
Treptat , treptat s-a apropiat ora plecarii .Ne-am luat ramas bun de la prieteni si cunostiinte , am multumit organizatorilor si ne-am urcat in microbuz ,usor obositi , dar foarte multumiti de o zi frumoasa , petrecuta la iarba verde .Comentariile la intoarcere erau unanime de recunostiinta fata de cei care au avut initiativa acestei iesiri la iarba verde .Trebuie sa recunoastem ca grupul nostru de la Camin s-a bucurat de o atentie speciala .As zice ca am fost chiar rasfatati .
Numeroasele fotografii facute ne vor aminti mereu de o zi minunata de Lagbaomer.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire