VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 19 aprilie 2010

MUZICA PREFERATA .



In cadrul proiectului lor "Varsta a Patra "pe care tinerii nostri prieteni il desfasoara cu perseverenta la noi la Camin ,jocurile pentrun stimularea memoriei sunt o preocupare permanenta . In aceasa directie inventivitatea lor este fara limite . Iata ce a mai scornit deunazi , Mihaela ! La inceput pentru incalzire , am repetat jocul deja cunoscut in care cineva spune o fraza ,cel de alaturi repeta fraza si adauga una noua , al treilea repeta primele doua fraze si adauga inca una si asa mai departe .Ca deobicei s-au produs omisiuni , incurcaturi , stalciri si multa veselie .
Am trecut apoi la lucruri mai "serioase ".Ni s-a cerut ca fiecare , pe rand , sa spunem o melodie , un interpret sau un compozitor care ne place mai mult .Treaba a mers destul de usor , un moment de gandire si apoi fiecare si-a exprimat pe rand optiunea.Iudith , Fonea ,Marius Nedelcu , Virginica Sorin , Beer , Tudorica au prezentat o paleta foarte larga de preferinte .N-au lipsit Mozart, Bach ,opera Carmen , opereta Vaduva vesela , Madonna , muzica populara Maria Ciobanu si nici chiar muzica indiana .
Stati ca nu s-a terminat ! Partea nostima abea incepe .Simpatica noastra prietena ne-a cerut
- nici mai mult , nici mai putin -sa fredonam cate ceva din muzica sau compozitorul preferat .
S-a asternut o tacere prelungita , apoi la unison , a urmat un refuz general .Toti dar absolut toti au sustinut ca nu au voce sau ca au uitat sa cante , marturisind ca nu au mai facut asa ceva de ani de zile .Stiam ca este o vorba din batrani ca cine a invatat sa mearga pe bicicleta nu uita niciodata , chiar daca nu a mai pedalat ani la rand , dar se pare ca la cantat nu se aplica aceasta regula .
Mihaela nu s-a lasat usor convinsa, a insistat si pana la urma a reusit macar partial sa ne faca sa"cantam" . Cu Liszt si cu Bach a fost chiar imposibil , dar cu ceilalti lucrurile au mers destul de bine .Despre calitatea " interpretarii " , altadata .
Ce pot sa va asigur este ca buna dispozitie a fost generala .
In incheiere ni s-a propus ca pentru data viitoare sa prezentam un text scurt in care sa justificam preferintele noastre muzicale . Cunoscand umorul care ii caracterizeaza pe multi dintre colegii nostri , sunt sigur ca va fi un nou prilej de veselie .

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire