VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 6 aprilie 2010

ITI MAI ADUCI AMINTE ...

Vorbeam deunazi despre avantajele batranetii. Iata acum inca un avantaj foarte important: oamenii in varsta au amintiri; fiecare dintre noi are un sac mare plin cu amintiri. Aceste amintiri reprezinta un adevarat tezaur de experienta de viata, ce se cere a fi descoperit si valorificat mai ales, de catre cei mai tineri.
Indiferent daca am avut parte de o viata mai modesta sau mai indestulat, mai pasnica sau mai agitata cu totii avem tot felul de amintiri. Uneori mai vesele alteori mai putin placute, dar totdeauna emotionante si pline de invataminte.
Se spune ca batranii uita repede. Unii nu mai tin minte ce au mancat alaltaieri, de exemplu, insa pot sa povesteasca - cu lux de amanunte - evenimente care au avut loc cu zeci si zeci de ani in urma. Sa profitam de ceasta "meteahna" a batranetii. Este bine, este benefic si reconfortant pentru fiecare dintre noi, sa ne amintim mereu evenimente din trecut, mai cu seama cele care ne-au provocat satisfactii si bucurie.
Va propun sa inchidem pentru o clipa ochii si sa rasfoim in minte filele trecutului: prima dragoste, imaginea partenerului de viata care nu mai este printre noi, ziua cand copilasul nostru a spus pentru prima data "mama" sau "tata", o calatorie de neuitat, o intamplare memorabila, etc. Vom retrai clipe minunate si ne vom crea o stare sufleteasca excelenta. Ne vom simti din nou tineri, ca la 20, 30 sau 50 de ani.
Este o provocare extraordinara, deosebit de benefica pentru noi, sa evocam clipele fericite din viata noastra. Aceasta ne va face sa acceptam mai usor prezentul, sa trecem mai usor peste supararile inerente batranetii.
Reintorcandu-ne in prezent sa nu uitam sa zambim si sa ne bucuram ca inca mai traim.
In tineretea noastra toata lumea fredona o frumoasa romanta care se intitula 'Iti mai aduci aminte doamna? ". Va invit pe toti sa va puneti aceiasi intrebare plina de nostalgie: iti mai aduci aminte doamna? sau dupa caz, iti mai aduci aminte domnule? Va asigur ca nu veti regreta!


Vezi mai multe video din Muzica

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire