VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 1 martie 2010

UN GEST FRUMOS


Societatea contemporana romaneasca este, din nefericire, bantuita de un stres permanent: violenta, vulgaritate si fenomene de manelizare - cu un cuvant la moda. Ca urmare, tot mai multi oameni au parte de o viata agitata, sunt necajiti, framantati, ingrijorati. Mai ales cei batrani parca au uitat ce inseamna bucuria. Este un tablou cam sumbru si in ce ne priveste ar merita sa-l schimbam in totalitate. Trebuie sa reinvatam sa zambim, sa ne bucuram chiar si de intamplarile cele mai banale de fiecare zi. Un gand frumos, o floare, un peisaj mirific, un gest de prietenie sunt - si trebuie sa fie -tot atatea motive care sa ne produca bucurie.

Un asemenea prilej de bucurie am trait zilele trecute, cand dl. Moses ne-a facut o mare si deosebit de placuta bucurie. Cine este dl. Moses? Este un bun prieten al nostru, trecut de prima tinerete, nu prea inalt de statura, totdeauna imbracat cu mare grija, foarte politicos, manierat, extrem de sociabil si cu o inima mare. Un cavaler de alta data, pe care il intalnim astazi tot mai rar. El ne viziteaza saptamanal pentru a ne expune diferite teme interesante de cultura generala, in jurul carora se isca totdeauna comentarii si discutii aprinse.
Ce a facut domnul Moses? Un gest simplu, numai aparent banal si plin de adanci semnificatii emotionante. Eram in ultimele zile din februarie, adica in preajma zilei de 1 martie, iar domnia sa a oferit doamnelor noastre cate un martisor, fapt ce le -a miscat profund, iar mie mi-a umplut inima de bucurie.
Sa adaugam ca pentru a respecta principiul egalitatii intre sexe si a asigura pacea sociala a oferit si barbatilor cate... un pix.
Stimate domnule Moses, va multumim! A fost un gest minunat, ne-ati oferit unul dintre acele momente care fac viata mai frumoasa.
Sa ne bucuram de fiecare data cand avem parte de asemenea momente si - de ce nu - sa oferim si noi celorlalti asemenea momente... macar din cand in cand.

Etichete:

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Adevarat, un gest frumos !
Ma gandesc ca si domnul Moses merita o floare de multumire .. gesturile frumoase au ajuns o 'Floare rara' in ziua de azi Pacat!

4 martie 2010 la 01:23  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire